Το ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη στην Κρήτη είχε κουκιά, αντικριστό, γαρδουμάκια και γλέντι στα ορεινά

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς την Κρήτη δεν είναι το καλοκαίρι, αλλά εκεί προς το τέλος του χειμώνα, ήταν η ατάκα που χρησιμοποίησε ο Άκης Πετρετζίκης στην τηλεοπτική του πρεμιέρα, προλογίζοντας έτσι το ταξίδι του στην Κρήτη.

Ο διάσημος μάγειρας έρχεται συχνά – πυκνά στην Κρήτη και εξερευνεί τους γαστρονομικούς θησαυρούς του νησιού. Στα 48 λεπτά που διαρκεί το επεισόδιο ο Άκης Πετρετζίκης επισκέφθηκε πολλές και διαφορετικές περιοχές του νησιού και φυσικά δοκίμασε ντόπιες συνταγές.

Το επεισόδιο είχε και μια… ρετρό πλέον αξία, καθώς η πρώτη του στάση στο Ηράκλειο, ήταν στον Καφενέ του Καγιαμπή, εκεί όπου συνομίλησε με τον Μήτσο Καγιαμπάκη για την διατροφική αξία των προϊόντων της Κρήτης και βέβαια δοκίμασε τα περίφημα κουκιά, το πιάτο το οποίο ο Μήτσος επέμενε πάντα να δοκιμάσουν όλοι οι επισκέπτες του μαγαζιού. Οι μνήμες ξύπνησαν μαζί και οι μυρωδιές από τον Καφενέ του Καγιαμπή, εκεί που τώρα πλέον δημιουργείται ένα ξενοδοχείο στη θέση του.

Ολόκληρο το επεισόδιο του Akis Food Tour στην Κρήτη