Το Ρέθυμνο γιόρτασε τους Άγιους Τέσσερις Νεομάρτυρες

Με  την καθιερωμένη λιτάνευση των Τιμίων Καρών  στους δρόμους της πόλεως Ρεθύμνης  και πάνδημη συμμετοχή κορυφώθηκε και εφέτος η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, των εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων, με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό τους, που δεσπόζει στο κέντρο της πόλεως Ρεθύμνης, όπου και φυλάσσονται, ως πολύτιμος και ασύλητος θησαυρός της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, οι Τίμιες Κάρες τους.

Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, Παρασκευής, 27ης Οκτωβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, μετά πλήθους κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πλήθους του πιστού λαού, υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής των Αγίων μας και κήρυξε τον Θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, κατά την ομιλία του, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή στην Ιερά Πανήγυρι και ευχήθηκε στον  κ.Πρόδρομο  μακρά και καλλίκαρπη Αρχιερατεία, κομίζοντας προς όλους τις Ευχές και τις Ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ και αναφερόμενος στον βίο των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων και στις διδαχές που αυτός προσφέρει στο πλήρωμα της Εκκλησίας.  Μετά το πέρας της Λιτανεύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης   κ. Πρόδρομος, από τα προπύλαια του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς όλους όσοι συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του διημέρου.

Ο Επίσκοπος   τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σπουδαιότητα του επερχόμενου επετειακού έτους 2024, κατά το οποίο συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων μας, και απηύθυνε γενική πρόσκληση, όλοι μαζί να συνεορτάσομε «ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ» τη Μεγάλη αυτή Επέτειο για τον τόπο μας.