Το πιο θερμό χειροκρότημα απέσπασε ο πρεσβευτής του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας των Ιατρικών Σχολών Κρήτης και Boston University, Βασίλης Ζαννής, στην επιστημονική εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Το Μentoring ως Ακαδημαϊκή Αξία».
O διακεκριμένος καθηγητής Βασίλης Ζαννής που όσο υπηρετούσε στην Κρήτη ήταν αρθρογράφος της «Π», δημιούργησε πολλά προγράμματα εκπαίδευσης, από τα οποία έχουν ωφεληθεί πάνω από 300 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, σημαντικό ποσοστό εκ των οποίων είναι σήμερα καθηγητές σε μεγάλα πανεπιστήμια της Ελλάδας -συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Κρήτης- όπως και κορυφαίων Ιδρυμάτων του εξωτερικού. Στην επιτυχημένη επιστημονική εκδήλωση ο κ. Ζαννής δέχθηκε το θερμό καλωσόρισμα, τις ευχαριστίες και τους επαίνους της ηγεσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, του κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, καθηγητή Γιώργου Κοχιαδάκη,του Διευθυντή Μουσείου Ιατρικής Κρήτης, αναπληρωτή καθηγητή Γιαννη Τσιαούση, του εκπροσώπου των αποφοίτων του Προγράμματος Ανταλλαγής, καθηγητή Κων/νου Δροσάτου, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στην επιστημοσύνη, στο σημαντικό έργο και προσφορά του διακεκριμένου και πολυβραβευμένου επιστήμονα. Ακολούθως, ο κ. Ζαννής χειροκροτήθηκε θερμά απ’ λους παρουσιάζοντας το θέμα: «Επένδυση στη δημιουργία νέων επιστημόνων στις Βιοϊατρικές Επιστήμες», ενώ στο τέλος της εκδήλωσης στην συνεδριακή αίθουσα “Ι.Τσαμπαρλάκης” του Μουσείου ιατρικής Κρητης έγιναν τα αποκαλυπτήρια πορτραίτου του κ. Ζαννή το οποίο προσφέρθηκε απο τους αποφοίτους του προγράμματος ανταλλαγής Πανεπιστημίων Βοστώνης -Κρήτης.
Στη συγκινητική εκδήλωση, τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας παρευρέθηκαν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, προπτυχιακοί – μεταπτυχιακοί φοιτητές, γιατροί κ.α. Επίσης, τα θερμά του συγχαρητήρια στον τιμώμενο καθηγητή για το έργο του εξέφρασε ο παριστάμενος στην εκδήλωση καρδιολόγος και πρώην διευθυντήες της ΔΥΠΕ και του ΠΑΓΝΗ Νίκος Χαριτάκης ο γιος του οποίου διαπρέπει ως επεμβατικός καρδιολόγος πανεπιστημιακός στην Αμερική και που ο Κώστας Χαριτάκης υπήρξε φοιτητής του κ Ζαννή.
