Στο Αστυνομικό Τμήμα και από ‘κει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για μια σειρά ιατρικών εξετάσεων (συμπεριλαμβανόμενων και της ψυχιατρικής) βρέθηκε 43χρονη μητέρα, η οποία αρνήθηκε να δώσει την έγκριση της ώστε οι γιατροί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο να προχωρήσουν στις απαραίτητες ιατρικές πράξεις στον 15χρονο γιο της. Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά, η κατάσταση της υγείας του ανήλικου εκτιμήθηκε ως εξαιρετικά σοβαρή λόγω κάποιου προβλήματος με την καρδιά του.
Οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αντιμετωπίσουν το επείγον της κατάστασης, όμως η μητέρα αρνήθηκε να δώσει την συναίνεσή της.
Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν στην «Π» ότι η μητέρα, σε κατάσταση άγχους και στρες, επέμενε με σθένος να μην γίνει καμία ενέργεια στο παιδί που σχετιζόταν με διαδικασία παρακέντησης, φοβούμενη ότι θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή του.
Βρέθηκε σε κατάσταση εκτός εαυτού, σε βαθμό που γιατροί αναγκάστηκαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές. Στο νοσοκομείο έσπευσε περιπολικό του Α’ Αστυνομικού Τμήματος. Αστυνομικοί ξεκαθάρισαν στη μητέρα ότι αν δεν συναινέσει στη διαδικασία που υποδείκνυαν οι γιατροί για τη διάσωση του παιδιού, θα έπρεπε να την πάρουν στο Τμήμα, όπως και έγινε τελικά. Προτίμησε να την συλλάβουν, παρά να επιτρέψει να γίνει η προαναφερόμενη διαδικασία, φοβούμενη τα χειρότερα, όπως έλεγε για το παιδί.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα έμεινε ως κρατούμενη όλη νύχτα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, σχηματίστηκε δικογραφία, ωστόσο δεν οδηγήθηκε, όπως αναμενόταν, ενώπιον της εισαγγελέως υπηρεσίας, ενώ πλέον δεν θεωρείται κρατούμενη.
Η συναισθηματική της φόρτιση και η ψυχική υπερδιέγερση στην οποία βρισκόταν, με βάση τα όσα περιγράφουν αστυνομικοί κύκλοι, ήταν τέτοια που καθιστούσαν ακατάλληλη την προσαγωγή της στη δικαιοσύνη. Παράλληλα φέρεται να δήλωσε αδιαθεσία. Έτσι οι αστυνομικοί την μετέφεραν στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ υπήρξε και εισαγγελική παραγγελία ώστε να εξεταστεί από δύο ψυχιάτρους του δημοσίου.
Στο περιστατικό αναφέρθηκε ερωτηθείσα και η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία τόνισε ότι για οποιαδήποτε διαδικασία, ακολουθείται ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Όταν μάλιστα κινδυνεύει η ζωή ενός ανθρώπου, υπάρχει και εισαγγελική παρέμβαση.