Το ερειπωμένο κελί των λεπρών μοναχών έγινε ναός στον Κουδουμά

Το ερειπωμένο κελί στο οποίο φιλοξενούνταν οι λεπροί μοναχοί της Ιεράς Μονής Κουδουμά, μετατράπηκε σε χώρο λατρείας και προσευχής.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το παλιό κελί, γίνεται πλέον, ως ναός, “ένα λιμάνι ψυχών και σωμάτων των χριστιανών, υπό τη σκεπή και ευλογία του Οσίου Ευμενίου του Νέου, ο οποίος με τη χάρη τηςΠαναγίας μας γιατρεύτηκε στα αγιασμένα αυτά χώματα.

Ο εγκαινιασμός του Ναού θα τελεστεί απο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, σε μια από τις κατανυκτικότερες τελετές της Εκκλησίας μας στην οποία σας καλούμε να συμμετάσχετε σωματικώς και πνευματικώς”.

Στην τελετή των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος θα τοποθετήσει στο Ιερό Θυσιαστήριο, μυρωμένα Ιερά Λείψανα μαζί με μείγμα από κερί, μαστίχη, σμύρνα, αλόη, θυμίαμα και αλλά αρώματα μαζι με μικρά χαρτάκια μεονόματα ζώντων και τεθνεώτων αδελφών.

Κατά την τοποθέτηση των Ιερών Λειψάνων και των ονομάτων ζώντων και τεθνεώτων στην Αγία Τράπεζα, ο Σεβασμιώτατος θα εκχύσει την κηρομαστίχη και τα αρώματα, που συμβολίζουν τα μύρα με τα οποία ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας άλειψε το σώμα του Κυρίου, στην οπή της Αγίας Τραπέζης για τη στερέωση του ανεγειρομένου Τάφου και θα τελέσει την πρώτη Αρχιερατική Θεία λειτουργία

πηγή: ΔΙΑ-SOS-τε – τη Μεσαρά