Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ανείπωτη τραγωδία που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, με θύματα μια γιαγιά και το εγγονάκι της, που έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βανάκι στο ΒΟΑΚ.
Το πρωί της Κυριακής 26 Ιανουαρίου, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης στις Αγιές Παρασκιές. Το Ιερό μνημόσυνο τέλεσαν ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος με την παρουσία πλήθους κόσμου.
Σε ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ιερά Ιερά Μητρόπολις Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης αναφέρθηκε στη θερμή φιλοξενία που δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος από την οικογένεια του Αρχιμανδρίτη, Ευμένιου Αυγουστάκης, οποίος είναι υιός της 59χρονης Μαρίας Καραμανιά.
Συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει:
«Η κρητική φιλοξενία, πάντοτε γενναιόδωρη και αυθεντική, αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά μέσα από την υποδοχή του Σεβασμιωτάτου από τον π. Ευμένιο και την εκλεκτή του οικογένεια.
Με καρδιές γεμάτες ζεστασιά και πρόσωπα φωτεινά από αγάπη, οι Κρητικοί απέδειξαν πως η φιλοξενία δεν είναι απλώς παράδοση, αλλά τρόπος ζωής.
Στο κέντρο αυτής της θερμής υποδοχής, ξεχώρισε η παρουσία του επιστήθιου φίλου του Σεβασμιωτάτου από την Πρέβεζα, π. Χαραλάμπους Πιπερίδη, ο οποίος συνέβαλε με την ευγένεια και τη σεμνότητά του στο κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς.
Η Κρήτη, με το μεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων της, έγινε σκηνικό για μια εμπειρία που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της.
Μια γνήσια έκφραση φιλοξενίας που φέρει το άρωμα της παράδοσης και την ευλογία της αγάπης.»