Την Παρασκευή 5 Μαρτίου αναμένεται- εκτός απροόπτου πάντα-η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.
Το δικαστήριο χθες απέρριψε τις αιτήσεις εξαίρεσης των δύο διορισμένων πραγματογνωμόνων και έτσι σήμερα αναμένεται να γίνει νέα πραγματογνωμοσύνη παρουσία των τεχνικών συμβούλων όπως ήταν και η ένσταση της πολιτικής αγωγής.
Εκτιμάται έτσι ότι η επόμενη συνεδρίαση θα είναι και η τελευταία σε μία υπόθεση που χρειάστηκε πέντε χρόνια για να φθάσει στο ακροατήριο ενώ από τις 16 Δεκεμβρίου εκκρεμεί η ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ενώ το δικαστήριο είχε αποσυρθεί για διάσκεψη, με την επαναφορά της έδρας ο πρόεδρος έκανε γνωστό ότι δεν έχουν ετυμηγορία καθώς βασικά ιατρικά ζητήματα του κατηγορητηρίου δεν απαντήθηκαν τεκμηριωμένα στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Για το λόγο αυτό το δικαστήριο έκρινε επιβεβλημένο να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη από τρεις ειδικούς γιατρούς (καρδιολόγο, αναισθησιολόγο και ιατροδικαστή) με την συνέχεια ωστόσο να είναι γνωστή σε όλους: ενστάσεις, εντάσεις, αντεγκλήσεις, αμφισβητήσεις και αλλεπάλληλες αιτήσεις εξαιρέσεων. Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθεται η αναισθησιολόγος που είχε χειριστεί το περιστατικό, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Την ενοχή της αναισθησιολόγου έχει προτείνει ο εισαγγελέας έδρας ενώ η κατηγορούμενη από την πλευρά της υποστηρίζει ότι κατέβαλε το σύνολο των δυνάμεών της για να σώσει το παιδί, το οποίο δεν άφησε στιγμή από τα μάτια της και δεν δέχεται σε καμία περίπτωση ότι επέδειξε αμέλεια ή αργοπορία. Απέδωσε το θάνατό του σε μία σπάνια επιπλοκή κατά τη διαδικασία ενός καθημερινού χειρουργείου, σε σοβαρή διφασική αλλεργική αντίδραση (4ου βαθμού) σε χορηγούμενο φάρμακο.