Από το Μνημόσυνο πεσόντων

Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο προς τιμήν των πεσόντων της Μεγάλης Βρύσης και Πρεβελιανών, στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού και στο Ηρώο του Αγίου Κωνσταντίνου. Το μνημόσυνο διοργάνωσαν ο Δήμος Γόρτυνας, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλης Βρύσης και Πρεβελιανών, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και 101 ετών από τον θάνατο του ανθυπολοχαγού Αρβανιτάκη Δημόκριτου του Ζαχαρία, που πολέμησε στη Μικρά Ασία.

Μετά την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας, κ. Μακάριο. Στη συνέχεια, σε κλίμα συγκίνησης, ακολούθησαν το προσκλητήριο νεκρών, η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, στον Άγιο Κωνσταντίνο και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στο μνημόσυνο πεσόντων Μεγάλης Βρύσης και Πρεβελιανών, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές Μάξιμος Σενετάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Γόρτυνας Στέλιος Μαυρίδης, Γιώργος Κουμιανάκης, Στέλιος Σηφάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γόρτυνας Γιώργος Φωτάκης, Νίκος Πελεκανάκης, Θοδωρής Σαβουιδάκης, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη, Άγγελος Μασαούτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεγάλης Βρύσης Ανδρέας Σεληνιωτάκης,

ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ασημίου Γιάννης Φουντουλάκης, ο γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Γόρτυνας Γιώργος Κορνηλάκης, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης, ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Βρύσης & Πρεβελιανών Εμμανουήλ Χαμαλάκης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Στρατού, των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων της περιοχής, διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, φιλανθρωπικών και αθλητικών σωματείων.

Εκ μέρους των συγγενών των πεσόντων κατέθεσε στεφάνι ο Ελευθέριος Αρβανιτάκης.