Αναμνηστική φωτογραφία μετά τη «βάπτιση» του “Ηράκλειο” από την Ειρήνη Βασιλείου
Αναμνηστική φωτογραφία μετά

Το μεγαλύτερο σε όγκο πρόγραμμα όλων των εποχών προσφέρει φέτος στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη που είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός   της στη χώρα, η TUI.

Ο τουριστικός κολοσσός που αρχίζει την σεζόν ένα μήνα νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και θα διακινήσει φέτος 3 εκατομμύρια τουρίστες οργάνωσε χθες στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” πανηγυρική τελετή ονοματοδοσίας ενός Βoeing με το όνομα “Ηράκλειο”.

Η υποδοχή του αεροσκάφους έγινε με αψίδες νερού και “νονά” του ήταν η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια στίβου Ειρήνη Βασιλείου.

“Είναι πολύ ενθαρρυντικό που η σεζόν ξεκινά νωρίς” είπε ο κ. Βασίλης Κικίλιας
από τα προηγούμενα χρόνια

Κικίλιας: “Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με σκληρή δουλειά”

Στο Υπουργείο Τουρισμού μαζί με όλους τους τουριστικούς φορείς δίνουμε καθημερινά μια πολύ μεγάλη μάχη. Με σκληρή δουλειά και προσπάθεια, καθημερινούς στόχους για όλους τους προορισμούς μας, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, χωρίς μεγάλα λόγια και με υψηλή προσδοκία για τη φετινή τουριστική περίοδο”, επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κατά την εναρκτήρια ομιλία στην τελετή ονοματοδοσίας αεροσκάφους της TUI.  «Η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν της χώρας, είναι να μην περάσει ούτε μία μέρα ανεκμετάλλευτη”, τόνισε ο κ. Κικίλιας ο οποίος έκανε έκκληση σε ξενοδόχους, ταξιδιωτικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς φορείς “να κάνουμε από κοινού μια συντονισμένη, οργανωμένη και δυνατή προσπάθεια καθημερινά, έτσι ώστε να έρθουν παραπάνω επισκέπτες στη χώρα».  “Στόχος μας να έχουμε περισσότερους ταξιδιώτες, πιο ποιοτικούς, που αφήνουν περισσότερο συνάλλαγμα, που σέβονται τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας, που αγαπούν την Ελλάδα και που έρχονται ξανά και ξανά, στηρίζοντας έτσι τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους του τουρισμού, της ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας που φέρνει το μεγαλύτερο κομμάτι του εισοδήματος στη μέση ελληνική οικογένεια”, υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού.

“Στο μεγάλο σακούλι των εσόδων του ελληνικού τουρισμού τα οποία θα φτάσουν στην ελληνική κοινωνία, καθημερινώς θα βάζουμε κάτι μέσα. Και στο τέλος του 2022, θα κάνουμε ταμείο”, δήλωσε ο κ. Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε πολύ νωρίς.

“Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι δεδομένα, κάποια από αυτά πρωτόγνωρα και ανήκουστα για την Ευρώπη του 2022. Με δύναμη και πίστη, είμαι σίγουρος ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να τα αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, με σημαντική προσπάθεια και συνεισφορά από όλους”, είπε ο κ. Κικίλιας.  Σχολιάζοντας την έναρξη της φετινής σεζόν της TUI ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε: “Είμαστε ευτυχείς που η TUI στοχεύει σε ρεκόρ επισκεπτών με πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα. Καλωσορίζουμε θερμά τους πρώτους επισκέπτες της TUI, που φέτος μάλιστα έρχονται στην Ελλάδα τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές. Έχουμε μια άριστη συνεργασία και σχέση εμπιστοσύνης με την TUI για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Αισιοδοξούμε και προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο στη χώρα μας”.

Η TUI ξεκινάει τη σεζόν στην Κρήτη 4 εβδομάδες νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια
τη «βάπτιση» του “Ηράκλειο” από την Ειρήνη Βασιλείου

Επικεφαλής TUI: “Περιμένουμε μια δυνατή χρονιά”

“Ξεκινά η φετινή τουριστική περίοδος και αναμένουμε μια δυνατή χρονιά στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Oliver Lackmann, επικεφαλής της TUI fly, κατά την τελετή ονοματοδοσίας στο Ηράκλειο. Περίπου το ένα τρίτο των πτήσεων της TUI fly από τη Γερμανία στην Ελλάδα θα κατευθύνεται προς τα αεροδρόμια της Κρήτης, της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Κω και της Πελοποννήσου. Ο Lackmann συνεχίζει: «Πέραν των πολλών ημερήσιων πτήσεων της TUI από τη Γερμανία, αεροσκάφη της TUI θα πετούν στους ελληνικούς προορισμούς και από τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τις Σκανδιναβικές χώρες και την Ολλανδία.

Φέτος προσφέρουμε συνολικά περίπου 40.000 πτήσεις σε 19 ελληνικά αεροδρόμια, ενώ 9.000 απογειώσεις και προσγειώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη μόνο από και προς την Κρήτη. Τακτικές είναι οι πτήσεις μας όμως και σε μικρότερους προορισμούς όπως η Σάμος, η Σκιάθος και η Ζάκυνθος».

Η TUI κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και προσφέρει φέτος στην Ελλάδα το μεγαλύτερο σε όγκο πρόγραμμα όλων των εποχών, προσφέροντας 4.500 ξενοδοχεία σε 24 ελληνικούς προορισμούς. Η εταιρεία αναμένει το 2022 περίπου τρία εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες προέλευσης πελατών, δηλαδή μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από τα προ κρίσης επίπεδα του 2019. Λόγω της υψηλής ζήτησης για τους ελληνικούς προορισμούς, η TUI ξεκινάει τη σεζόν στην Ελλάδα τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, με 62 πτήσεις εντός του Απριλίου προς την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η ονοματοδοσία του αεροπλάνου της TUI “Ηράκλειο” αποτελεί τιμή για την πόλη μας, καθώς θα φέρει το όνομα της στα πέρατα του κόσμου, αλλά και αναγνώριση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών και των υποδομών του τόπου γενικώς. Ευχαριστούμε και τον υπουργό Τουρισμού για το ενδιαφέρον του για την Κρήτη και το τουριστικό προϊόν της, αλλά και τους τουριστικούς πράκτορες, τους ξενοδόχους, τους εργαζόμενους και όσους ασχολούνται με τον τουρισμό και καταβάλλουν διαρκή αγώνα για την αναβάθμισή του, καθώς όλες οι ομορφιές του κόσμου δεν υποκαθιστούν την ανθρώπινη προσπάθεια, χωρίς την οποία δεν θα είχαμε τα αποτελέσματα που έχουμε τώρα”.  “

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για εμάς, διότι αεροσκάφος της TUI θα απογειώσει το όνομα της πόλης μας και θα το μεταφέρει σε όλη την Ευρώπη. Ο τουρισμός φέρνει κοντά ανθρώπους και πολιτισμούς και τα αεροδρόμια αποτελούν σημεία σύνδεσης και συνάντησης των ανθρώπων», δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Γεώργιος Πλιάκας.

Η TUI κατέχει ισχυρή θέση στην Ελλάδα και στον ξενοδοχειακό τομέα, με περίπου 40 ξενοδοχεία που λειτουργούν με τις επωνυμίες της TUI, όπως τα Robinson, TUI Magic Life, TUI Blue, TUI Suneo και TUI Kids Clubs. Φέτος προστέθηκαν στην Ελλάδα δυο ξενοδοχεία πέντε αστέρων, το TUI Blue Sensatori Atlantica Caldera Palace στην Κρήτη και TUI Blue Sensatori Atlantica Dreams Resort στη Ρόδο.

Ο επικεφαλής της TUI Fly κ. Oliver Lackmann με τον υπεύθυνο Επικοινωνίας κ. Β. Γεωργίου
Η TUI ξεκινάει τη σεζόν στην Κρήτη 4 εβδομάδες νωρίτερα

Mein Schiffs: Αναχώρηση με 1.650 επιβάτες

Επίσης, νωρίς ξεκίνησε φέτος και το πρόγραμμα κρουαζιέρας της TUI Cruises, με επτά πλοία του στόλου Mein Schiff και πέντε πλοία της Hapag-Lloyd Cruises. Στις 3 Απριλίου το Mein Schiff 5 αναχώρησε από το Ηράκλειο με περίπου 1.650 επιβάτες για την πρώτη φετινή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. “Βλέπουμε και πάλι μια αυξανόμενη ζήτηση για κρουαζιέρες. Ήδη από τον Απρίλιο όλα τα πλοία του στόλου της TUI Cruises είναι σε λειτουργία. Η μεσογειακοί προορισμοί, και ειδικά τα ελληνικά νησιά, βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών μας”, δήλωσε από το Ηράκλειο η κα. Wybcke Meier, διευθύνουσα σύμβουλος της TUI Cruises.

Ο περιφερειάρχης στην εκδήλωση της TUI

Αρναουτάκης: Το Ηράκλειο, η Κρήτη θα πετά με τα φτερά της TUI στον κόσμο

«Από σήμερα το «Ηράκλειο» και η Κρήτη ολόκληρη θα πετά με τα φτερά της TUI στον κόσμο, μεταφέροντας την ιδιαίτερη τουριστική μας ταυτότητα», είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση ονοματοδοσίας του σύγχρονου αεροπλάνου Boeing 738 με το όνομα “Ηράκλειο” που πραγματοποιήθηκε χθες στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” παρουσία του υπουργού Τουρισμού, θεσμικών εκπροσώπων, στελεχών της TUI, εκπροσώπων του τουρισμού, επιχειρηματιών, κ.α.

Ο περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του καλωσόρισε με χαρά τον υπουργό και όλους τους παρισταμένους και ιδιαιτέρως τους εκπροσώπους της ΤUI, λέγοντας «υποδεχόμαστε τα στελέχη της ΤUI, σε μια τελετή γεμάτη συμβολισμούς και συναισθήματα. Είναι τα συναισθήματα που ταυτίζονται με το καλοκαίρι στην Κρήτη, όπως τα βιώνουν τα εκατομμύρια των ξένων επισκεπτών που επισκέπτονται σε ετήσια βάση το νησί μας».