-Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Αφέθηκε κολακευμένος στο επίμονο ερωτικό φλερτ της 15χρονης Βουλγάρας, ισχυρίστηκε ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου ο 43χρονος, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος αρνείται με σθένος ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει όπως του αποδίδεται.
Αντιθέτως, ισχυρίζεται, ότι η ανήλικη (την οποία θεωρούσε ενήλικη, άνω των 18) ήταν εκείνη που έκανε την πρώτη κίνηση με αποτέλεσμα να… ενδώσει στον πειρασμό, χωρίς τελικά να προχωρήσει αφού η φωνή της μητέρας της τον ταρακούνησε και συνειδητοποίησε το λάθος του.
Στο απολογητικό υπόμνημα που υποβλήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας ο 43χρονος ισχυρίζεται ότι το κορίτσι άφηνε ραβασάκια με καρδούλες στους υαλοκαθαριστήρες. Τον φλέρταρε επίμονα και συστηματικά. Μία εβδομάδα πριν την καταγγελία-αναφέρεται- τον είχε πλησιάσει ενώ έκτιζε έναν τοίχο και κοιτώντας τον στα μάτια, φέρεται να τού είπε «τι όμορφος άνδρας είσαι».
Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι κολακεύτηκε από την ερωτική επιμονή του κοριτσιού και σε συνδυασμό με τη ρουτίνα της καθημερινότητας και το γεγονός ότι ήταν πολλά χρόνια παντρεμένος, αφέθηκε… Αναγνωρίζει ότι ήταν ένα ολέθριο λάθος το οποίο έχει μετανιώσει.
Υποστηρίζει ότι δεν πείραξε τελικά το κορίτσι γιατί όταν πλέον άκουσε τη φωνή της μάνας της ήταν «σαν να τον διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα», και να ήρθε το μυαλό στον τόπο του, όπως λέει χαρακτηριστικά.
Ο 43χρονος κατηγορείται ότι προσφέρθηκε να χαρίσει στο κορίτσι ρούχα, του ζήτησε να τον ακολουθήσει στην αποθήκη που διατηρεί και στην συνέχεια κλείδωσε την πόρτα. Με βάση τα όσα έχει καταγγείλει η ανήλικη, την κόλλησε στον τοίχο, άρχισε να της χαϊδεύει το πρόσωπο και τα μαλλιά ενώ επιχείρησε να κατεβάσει το παντελόνι και το εσώρουχο της όμως ξαφνικά ακούστηκε η φωνή της μητέρας της και «θορυβήθηκε».
Η μητέρα σε έντονο ύψος ζήτησε το λόγο από τον 43χρονο και ενημέρωσε την Αστυνομία. Το σπίτι της οικογένειας της ανήλικης είναι απέναντι από την αποθήκη του κατηγορούμενου. Οι γονείς απουσίαζαν στο σούπερ-μάρκετ με το μωρό και είχαν αφήσει στο σπίτι τα άλλα παιδιά, τα οποία πρόσεχε ως μεγαλύτερη η 15χρονη
. Όταν επέστρεψαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι η μεγάλη τους κόρη απουσίαζε. Η μικρότερη αδερφή είπε στους γονείς ότι είχε βγει να μαζέψει ξύλα για την σόμπα. Βγήκαν να την αναζητήσουν και τότε η μητέρα αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.
Με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 43χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης κάθε συναναστροφής με την ανήλικη και την οικογένεια της.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου κ. Γιώργος Κοκοσάλης εξέφρασε την ικανοποίηση του «για την ποινική μεταχείριση του εντολέως μας, η οποία καθ’ ημάς ήταν αναμενόμενη, αφού ως προκύπτει από το αποδεικτικό υλικό, ουδεμία ένδειξη ενοχής υφίσταται στο πρόσωπό του για την ειδεχθέστατη κατά τα λοιπά ηθικά και νομικά κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Είμαστε σίγουροι ότι η σημερινή εξέλιξη προοιωνίζεται και την μελλοντική του ποινική μεταχείριση».