Ο κ. Αρναουτάκης
Ο κ. Αρναουτάκης έστειλε το μήνυμα σε όλους

Ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, ενεργούς συμμετοχής και πολλής δουλειάς έστειλε χθες το μεσημέρι προς τους περιφερειακούς του συμβούλους ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην πρώτη του συνάντηση με την ομάδα ο κ.Αρναουτάκης ήθελε να στείλει, όπως φάνηκε ένα μήνυμα σε παλιούς και νέους ότι κι αυτή η θητεία θα έχει κοινά χαρακτηριστικά το «κοινό συμφέρον» , τον συγκρητισμό και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

συνεδρίαση
Από τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της ομάδας του κ. Αρναουτάκη

Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε την Κρήτη και τους κρητικούς , τόνισε και χρησιμοποίησε μια ατάκα που είπε ο κ.Παπαδεράκης (ο μόνος εκλεγμένος του ΣΥΡΙΖΑ, στα Χανιά): «Συνέχεια μέσα από την τομή»!

Ο κ.Αρναουτάκης φυσικά δεν μίλησε για πρόσωπα και αρμοδιότητες, αλλά περιέγραψε την κατάσταση που θα επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα και ήταν σαφής για όσους αναλάβουν θέσεις και χαρτοφυλάκια: «Θα είναι εδώ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Εγώ είμαι εδώ 12 και 14 ώρες είναι προφανές ότι όσοι θα πάρουν θέσεις θα πρέπει να βρίσκονται εδώ και δεν θα εμφανίζονται για μια φωτογραφία, για μια δήλωση!»

Μάλιστα ο κ.Αρναουτάκης έφερε και το παράδειγμα των κ.Βουλγαράκη, Λιονή και Πετράκη που άφησαν τις δουλειές τους για να είναι αντιπεριφερειάρχες.

Ο κ.Αρναουτάκης μάλιστα είπε ότι αυτή η θητεία θα είναι 52 μηνών και όχι 48 αφού θα λήξει στο τέλος του 2023 αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν, να βοηθήσουν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Άλλωστε οι θέσεις που πρόκειται να καλύψουν τα 31 άτομα της ομάδας είναι συνολικά 15 ή για την ακρίβεια θα γίνουν 15 ως το τέλος του έτους αφού θα προστεθούν δύο θέσεις αντιπεριφερειαρχών. Που σημαίνει 4 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες , έξι θεματικοί που θα γίνουν 8, ο πρόεδρος και δύο ακόμη σύμβουλοι που θα πληρώνονται. Εάν σε αυτούς προσθέσεις τις θέσεις της Αναπτυξιακής και της Αγροδιατροφικής οι θέσεις γίνονται περισσότερες…

«Όλοι θα αξιοποιηθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» είπε ο κ.Αρναουτάκης που ξεκαθάρισε επίσης ότι στις  8 Σεπτεμβρίου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου χωρίς να πει κάτι σχετικό.

Δεν έκανε αναφορά σε ονόματα, όπως είναι λογικό, αλλά περιέγραψε το όραμά του για τη νέα περίοδο, τις προοπτικές που υπάρχουν και τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται στην Κρήτη.

Στη συνέχεια ο κ.Αρναουτάκης ζήτησε να ακούσει όλους τους περιφερειακούς συμβούλους παλιούς και νέους που τοποθετήθηκαν για 1-2 λεπτά ο καθένας, μίλησαν για την προοπτική που υπάρχει, έπλεξαν οι περισσότεροι το εγκώμιο του κ.Αρναουτάκη κλπ. Οι τοποθετήσεις ήταν σε καλό κλίμα, δεν έλειψαν και τα πειράγματα (όπως ο κ.Κουρουπάκης που ήταν έτοιμος να κάνει τη…ζώνη του γραβάτα για να ξεχωρίσει και να πάρει θέση όπως είπε γελώντας…).

Ξεχώρισε φυσικά ο κ.Παπαδεράκης που είναι και ο μόνος που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη νέα περάταξη και δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που συμμετέχει σε αυτό το νέο ξεκίνημα- «Συνέχεια μέσα από την τομή»! το ονόμασε…

Θετικές εντυπώσεις άφησαν και οι περισσότερες τοποθετήσεις με την κ.Πόπη Δασκαλάκη να κάνει τη διαφορά ζητώντας από τον περιφερειάρχη να μην επιλέξει πρόσωπα και να δώσει αρμοδιότητες, αλλά πρώτα να δει τις ανάγκες, τους τομείς και με βάση αυτούς να επιλέξει εκείνους που θα τα υπηρετήσουν.