Παρουσία πλήθους στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η Ολομέλεια της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στο ξενοδοχείο Ibis.
Η προσέλευση των στελεχών του κόμματος ήταν τόσο μεγάλη, που για τις ανάγκες της συνεδρίασης χρειάστηκε να παραχωρηθεί από το ξενοδοχείο και μία ακόμα αίθουσα. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως εκτός από τα παλαιότερα και ιστορικά στελέχη του κόμματος, το παρών έδωσε και πλήθος νέων ανθρώπων, καθώς και σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων που πρόσκεινται στο κόμμα.
Τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής χαρακτηρίζουν την Ολομέλεια ως τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ υποστηρίζουν πως μετά από αρκετό διάστημα, το ΠΑΣΟΚ δείχνει, ειδικά στο Ηράκλειο να ανακτά το χαμένο έδαφος και να κερδίζει ξανά την εμπιστοσύνη τόσο των στελεχών του, όσο όμως και των πολιτών.
Όπως αναφέρουν επίσης, στόχος είναι αυτή η εμπιστοσύνη να διευρυνθεί και ειδικά στο Ηράκλειο η δύναμη του ΠΑΣΟΚ να ενισχυθεί γεωμετρικά και να φθάσει στο συντομότερο δυνατό διάστημα, τις περιόδους που η παράταξη βρισκόταν με διαφορά στις πρώτες θέσεις προτίμησης των πολιτών.
Την Ολομέλεια της Νομαρχιακής Επιτροπής τίμησε με την παρουσία του ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος και πραγματοποίησε μια εκ βαθέων ομιλία προς τους συντρόφους του, δίνοντας το πολιτικό στίγμα της παράταξης, αλλά και του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.
Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στην αποτίμηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, υπερθεματίζοντας την πληρότητα των θέσεων και απόψεων του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ΠΑΣΟΚ έναντι των υπολοίπων παρατάξεων. Ο Γραμματέας αναφέρθηκε παράλληλα στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, που στην ουσία τους περιελάμβαναν απλά και μόνο εξαγγελίες παροχών, χωρίς να περιλαμβάνουν ωστόσο παρεμβάσεις και πολιτικές για πάρα πολλές κοινωνικές ομάδες.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Γραμματέας αναφέρθηκε στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα των υποκλοπών, ενώ επανέλαβα τη θέση του κόμματος για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και αναλυτική, επίσημη ενημέρωση του προέδρου για τους λόγους που παρακολουθούνταν.
Αναφορές έγιναν και στα ζητήματα της ακρίβειας, του κόστους διαβίωσης, αλλά και των νέων δραματικών συνθηκών που βιώνει η κοινωνία, με την επισήμανση ότι τόσο η χώρα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταθούν αρωγοί στην κοινωνία και να σχεδιάσουν μια ολοκληρωμένη πολιτική αναχαίτισης της υφιστάμενης κατάστασης.