Σκουρλέτης

Περισσότερο στην κεντρική πολιτική σκηνή και λιγότερο στην τοπική αυτοδιοίκηση, έμεινε χθες ο γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής Πάνος Σκουρλέτης από το Ρέθυμνο, δεδομένων και των τελευταίων εξελίξεων με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο γραμματέας έκανε σαφές, πως οι νέοι τριγμοί που έρχονται με αφορμή την αλλαγή στάσεις από το Ποτάμι, δεν επηρεάζουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η οποία δεν προγραμματίζει προς το παρών πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Όσο περνάει από το χέρι μας, ο σχεδιασμός είναι οι εκλογές να πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2019» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας, αφήνοντας ανοιχτό ένα «παράθυρο» στις πρόωρες κάλπες σε περίπτωση που οι εξελίξεις δεν περάσουν από το χέρι της κυβέρνησης.

Σε σχέση με τους χειρισμούς που υλοποιούνται από το Ποτάμι, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής τόνισε ότι το Ποτάμι θα πρέπει να τηρήσει μια υπεύθυνη στάση, διότι η Συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση έρχεται να ρυθμίσει ζητήματα δεκαετιών.

Σε σχέση με την μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, ο γραμματέας υποστήριξε πως το Σχέδιο Νόμου έχει ψηφιστεί από το καλοκαίρι και τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει, έχουν επιλυθεί.

«Εκείνοι που αντιδρούν είναι εκείνοι που ξεβολεύονται» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης για να προσθέσει: «Ο Κλεισθένης έρχεται να ενισχύσει τη δημοκρατία, καθώς επίσης και τις ανθρωποκεντρικές συνεργασίες αντί για τις δημαρχοκεντρικές, ανθρώπων που ενδεχομένως δεν είχαν καν την πλειοψηφία των πολιτών. Ο Κλεισθένης φέρνει περισσότερη συνεργασία και περισσότερη δημοκρατία».

Πολύ θετικός ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης και απέναντι στο πρόσωπο του Σταύρου Αρναουτάκη, για τον οποίο ο γραμματέας δήλωσε ότι πως υπάρχει ένας κοινός βηματισμός.

«Ειδικά για την περίπτωση του περιφερειάρχη είναι σαφές ότι συζητάμε πια πράγματα ενός κοινού βηματισμού» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης τονίζοντας: «Δεν πρόκειται για μια κοινή στήριξη. Πρόκειται για μια συνεργασία διαφορετικών χώρων».

Ο Πάνος Σκουρλέτης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές εναντίον άλλων κομμάτων σε σχέση με τα χρίσματα, υποστηρίζοντας πως η πρακτική των χρισμάτων από την Αθήνα ή κεντρικά πολιτικά γραφεία δεν ευνοεί την τοπική αυτοδιοίκηση.