“Θερμή” υποδοχή στον Πλεύρη
Ολοκληρώθηκε το διήμερο δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης για την προαγωγή της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας στα Χανιά

Με κινητοποίηση ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού υποδέχτηκαν χθες τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη στο νοσοκομείο Χανίων υγειονομικοί σε αναστολή.

Οπως ανέφερε το zarpanews o υπουργός δέχθηκε έντονες διαμαρτυρίες από τους εργαζόμενους που ζήτησαν να πάρει πίσω την απόφασή του με την οποία βρέθηκαν εκτός εργασίας. Οι εργαζόμενοι ξεδίπλωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

“Οι αναστολές δεν έφεραν υγεία, κόλλησαν και νόσησαν μεχρι και τα φορεία”,  έγραψε χαρακτηριστικά ένα από αυτά.

“Είμαστε τουλάχιστον 50.000 άτομα στον δρόμο, οι οικογένειές μας πεινάνε”, είπε υγειονομικός σε αναστολή:

Στη συνέχεια, στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος ο υπουργός παρέστη σε συζήτηση με μέλη της διοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εκπροσώπων των εργαζόμενων.

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και υγειονομικών σε αναστολή σημειώθηκαν κατά την αποχώρηση του υπουργού υγείας.

Μόλις άνοιξε η πόρτα του αμφιθεάτρου και εμφανίστηκε ο υπουργός,. συγκεντρωμένοι υγειονομικοί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Εντωμεταξύ, κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποσχέθηκε σε δηλώσεις του στο Νοσοκομείο Χανίων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης είπε επίσης ότι θα γίνει επαναπροκήρυξη θέσεων για προκηρύξεις που έχουν βγει άγονες.

Ο κ. Πλεύρης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή η προκήρυξη των 4000 θέσεων νοσηλευτών ήδη βρίσκεται στον ΑΣΕΠ και μέσα στις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί.

Αφορά στο σύνολο της κάλυψης των θέσεων που έχει ζητήσει το νοσοκομείο Χανίων. Αντίστοιχα θα βγει προκήρυξη των 700 γιατρών. Εκεί υπάρχει πρόβλημα σε στοχευμένες ειδικότητες γιατί ήδη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν βγει αυτές οι ειδικότητες αλλά έχουν χαρακτηριστεί άγονες. Οπότε με κίνητρα τα οποία επεξεργάζεται η αναπληρώτρια υπουργός θέλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να καλυφθούν οι θέσεις όπου υπάρχουν κενά.

Παράλληλα στο νοσοκομείο Χανίων έχουν ενταχθεί στο Ταμειο Ανάκαμψης τα ΤΕΠ τα οποία θα έχουν πλήρη αναβάθμιση.

Γίνεται και ενεργειακή αναβάθμιση και η στόχευση μας είναι με 450 εκατομμύρια που έχουμε για τα νοσοκομεία από το Ταμείο Ανάκαμψης και με τις προκηρύξεις 6000 ατόμων, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που θα έχουν βγει μέσα στο καλοκαίρι να μπορέσουμε και να τα αναβαθμίσουμε κτηριακά και να στελεχώσουμε το νοσοκομείο».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ είπε ότι όσες προκηρύξεις και να γίνουν αν δεν δοθούν κίνητρα όπως καλή ανταμοιβή, θα παραμείνουν άγονες.