Ο Μαρίνος Παττακός
Μαρίνος Παττακός
ο κ. Παττακός

Νέοι έλεγχοι ξεκινούν σε μαγαζιά του κέντρου της πόλης συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας, μετά από σοβαρές καταγγελίες που έχουν γίνει από τους  “Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης” που με σχετική παρέμβασή τους ζητούν από τη Λότζια να αναλάβει τις ευθύνες της.

Στην παρέμβαση τους στοχοποιούν συγκεκριμένα καταστήματα τα οποία όπως εξηγούν έχουν «ξεφύγει» αφού αναγκάζουν δεκάδες πολίτες να ξενυχτούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω της ανεξέλεγκτης ηχορρύπανσης  με αποτέλεσμα η ζωή τους να γίνεται κυριολεκτικά μαρτυρική.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει και στο επόμενο διάστημα αναμένεται να κορυφωθούν νέοι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων οι οποίοι απειλούνται με λουκέτο εάν δεν συμμορφωθούν σε όσα προβλέπει ο νόμος.

Από την πλευρά του ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός, κάλεσε τους  ιδιοκτήτες καταστημάτων (μπαρ-καφετεριών) που αγνοούν τις εκκλήσεις των δημοτών να μην παραβιάζουν το νόμο και να μην βάζουν σε κίνδυνο την λειτουργία των καταστημάτων τους διακινδυνεύοντας με κυρώσεις που, όπως υπογράμμισε, θα είναι σκληρές .

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Ηρακλείου είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τον νόμο με ακεραιότητα, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα σε όσους προκαλούν ηχορρύπανση πάνω από τα επιτρεπτά όρια και μάλιστα σε ώρες κοινής ησυχίας. Ο ίδιος στάθηκε στο πλευρό των πολιτών που ταλαιπωρούνται υπογραμμίζοντας ότι βιώνουν μια κατάσταση αφόρητα πιεστική, η οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί, αφού με κανένα τρόπο δεν είναι αποδεκτή.

Όπως εξήγησε, στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά την εκπομπή των ήχων και στην κατεύθυνση αυτή όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων θα πρέπει εγκαίρως να  φροντίσουν να συμμορφωθούν καθώς είναι απαράδεκτα και ευθέως προκλητικά τα νέα φαινόμενα  διατάραξης της ησυχίας των συμπολιτών και μάλιστα σε ώρες κοινής ησυχίας.