ΤΕΕ /ΤΑΚ

Τη δραματική εικόνα που εμφανίζει σήμερα η τρομακτικά υποστελεχωμένη υπηρεσία της Πολεοδομίας που καλύπτει τις ανάγκες των δήμων Ηρακλείου Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, αναδεικνύει με παρέμβαση του το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου που απευθύνει έκκληση στους δημάρχους Β. Λαμπρινό, Γ. Σέγκο και Μ. Μποκέα να προχωρήσουν στην προκήρυξη θέσεων εργασίας προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα της υπηρεσίας.

Το Επιμελητήριο στην παρέμβαση του ξεκαθαρίζει ότι παράλληλα με τη συνταξιοδότηση των δημοτικών υπαλλήλων, υπάρχει και η απόφαση  διακοπής εργασίας των συμβασιούχων υπαλλήλων στο ίδιο αντικείμενο, κάτι το οποίο θα δυσχεράνει περαιτέρω την εξυπηρέτηση του κοινού.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Όπως γνωρίζετε η Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) Ηρακλείου εξυπηρετεί τους δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου. Καθημερινά τα αιτήματα των συναδέλφων μηχανικών είναι εκατοντάδες τα οποία στην πλειονότητά τους δεν εξυπηρετούνται άμεσα.

Το τελευταίο διάστημα τα παράπονα των συναδέλφων μηχανικών είναι πολλά για την κατάσταση που επικρατεί στην Υ.ΔΟΜ. Ηρακλείου, εξαιτίας της υποστελέχωσης που επικρατεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Θα σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι αντιστοιχεί ένας υπάλληλος για να εξυπηρετήσει σε καθημερινή βάση τουλάχιστον πενήντα αιτήματα, κάτι το οποίο είναι αδύνατο.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μηχανικοί είναι η διακίνηση του έγχαρτου αρχείου οικοδομικών αδειών και πιο συγκεκριμένα της διάθεσης στοιχείων φακέλων για φωτοαντιγραφή. Δυστυχώς η στελέχωση του αρμόδιου Τμήματος και της Διεύθυνσης εξακολουθητικά απομειώνεται.

Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Τεχνικού Αρχείου στην παρούσα φάση, εκτός από τη συνταξιοδότηση του μόνιμου αρμόδιου υπαλλήλου διακίνησης φακέλων, υπάρχει και η απόφαση  διακοπής εργασίας των συμβασιούχων υπαλλήλων στο ίδιο αντικείμενο, κάτι το οποίο θα δυσχεράνει περαιτέρω την εξυπηρέτηση του κοινού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω προτείνουμε άμεσα να προκηρυχθούν θέσεις εργασίας ώστε να στελεχωθεί η Υ.ΔΟΜ. Ηρακλείου και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που επικρατεί, προς όφελος τόσο του Δήμου ώστε να μην γίνεται αποδέκτης καθημερινών παραπόνων όσο και των υπαλλήλων οι οποίοι υποχρεώνονται να υπερβάλλουν εαυτόν».