Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ με την εντυπωσιακή σύζυγό του

Ταξίδι «αστραπή» στο Ηράκλειο πραγματοποίησε χθες ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Πρόκειται για τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος άλλαξε- άγνωστο γιατί- τα σχέδιά του, καθώς επρόκειτο να έρθει στο νησί για διακοπές στα τέλη του προηγούμενου μήνα και τελικώς ήρθε για μόνο πέντε ώρες από τη Σαουδική Αραβία.

Το ταξίδι του έγινε προσπάθεια να κρατηθεί κρυφό, γεγονός που προκαλεί έντονο μυστήριο για τους λόγους που τον έφεραν και πάλι στην Κρήτη, μετά από μία τριετία. Παρέμενε πάντως άγνωστο εάν ο ίδιος είχε κάποια επαγγελματική ή προσωπική συνάντηση και το μόνο για το οποίο υπήρξε ενημέρωση ήταν η άφιξή του με ιδιωτικό αεροσκάφος και η άμεση επιστροφή του στη χώρα του.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας είναι ο 32ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, με περιουσία που, κατά το Bloomberg, ξεπερνά τα 30,9 δισ. δολάρια.  Ιδρυτής του κολοσσού Kingdom Holdings, μέσω του οποίου επενδύει σε ξενοδοχεία, ακίνητα και μετοχές, ο 59χρονος πρίγκιπας θεωρείται ο Αραβας με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Η εταιρεία του, Kingdom Holdings, έχει συμμετοχή σε άλλες εταιρείες, όπως η Citigroup, η Apple, η Walt Disney, η Time Warner, η Motorola, η News Corporation, κατέχει μετοχικό ποσοστό στη Four Seasons Hotels and Resorts, σε πολυτελή ξενοδοχεία όπως το George V στο Παρίσι, το Plaza στη Νέα Υόρκη και το Savoy στο Λονδίνο.

Το 2012 εξαγόρασε μετοχές του Twitter αξίας 300 εκατ. δολαρίων, οι οποίες κοστίζουν σήμερα πάνω από 1 δισ. δολάρια. Στην προσωπική του περιουσία, εκτός από… εταιρείες, πολυτελή σπίτια και κοσμήματα, περιλαμβάνονται και ιδιωτικά αεροσκάφη: ένα Boeing 747, ένα Airbus 321 και ένα Hawker Siddeley 125. Μάλιστα, ο ανιψιός του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα είναι ο πρώτος ιδιώτης που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ένα ιπτάμενο παλάτι. Πριν από μερικά χρόνια απέκτησε μια αποκλειστική έκδοση του αεροσκάφους Airbus Α380, που είχε παραγγείλει ο ίδιος έναντι 280 εκατ. ευρώ.

Το τριώροφο επιβατικό αεροσκάφος διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων και δεξιώσεων, τέσσερις VIP σουίτες πέντε δωματίων έκαστη (περιλαμβάνει γραφείο, ιδιωτική τραπεζαρία και ένα γυμναστήριο με σάουνα και όργανα γυμναστικής), ένα δωμάτιο για παιχνίδια ή και αθλητικές δραστηριότητες, μέχρι και χαμάμ.Επίσης, στην κατοχή του έχει δύο σούπερ γιοτ.

Το ένα είναι μήκους 85,9 μέτρων (το οποίο μάλιστα έχει κάνει και ένα κινηματογραφικό πέρασμα από την ταινία «Ποτέ μη λες ποτέ» του Τζέιμς Μποντ), ενώ το δεύτερο έχει μήκος 173 μέτρα και το αγόρασε έναντι 500 εκατ. δολαρίων.