Τα βήματα για την αντιδιαβρωτική προστασία στον κόλπο του Δερματά

Σειρά τώρα παίρνει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, για την οποία θα ξεκινήσει η σχετική δημόσια διαβούλευση για την αντιδιαβρωτική προστασία της παράκτιας ζώνης της παλιάς Ηλεκτρικής.

Αυτό τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο αντιδήμαρχος Γ. Σισαμάκης ο οποίος σημειώνει ότι η ακτομηχανική μελέτη του έργου, προβλέπει ότι το πρόβλημα της διάβρωσης θα αντιμετωπισθεί με την τεχνητή αναπλήρωση των δύο μικρών παραλίων οι οποίες θα προστατεύονται από την κατασκευή δύο ύφαλων κυματοθραυστών παράλληλα προς την ακτογραμμή.

Επόμενο βήμα είναι η έγκριση της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είναι προϋπόθεση για τη δημοπράτηση του έργου που, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, αποτελεί ώριμο αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας του Ηρακλείου που από την πρώτη στιγμή εξέφρασε με όλους τους τρόπους τη στήριξή της στην υλοποίησή του.

Όπως είναι γνωστό, το έργο πέρασε από μεγάλες παλινδρομήσεις τα προηγούμενα χρόνια, που ανάγκασαν το Δήμο να επανεκκινήσει από την αρχή την όλη διαδικασία των εγκρίσεων δημοπράτησης ώστε να επιτευχθεί η αντιδιαβρωτική προστασία του παράκτιου τείχους, που εφόσον εξασφαλιστεί οι Ηρακλειώτες να μπορούν να απολαύσουν ξανά το κολύμπι στο Δερματά όπως γινόταν μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ΄80.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση που έρχεται να αλλάξει τη λειτουργική χρήση ενός ιστορικού τμήματος του παραλιακού μετώπου, αφού θεμελιώνεται ένα νέο πλαίσιο επανασύνδεσής του με την πόλη.