Με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην ελληνική ύπαιθρο και στην ελληνική οικογένεια, ο πρώην δήμαρχος Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης, μετά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κισάμου, έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Κισάμου, αλλά και γενικότερα συμπατριώτες ανά την Ελλάδα, κατά τη συνεδρίαση στις 19 Μαΐου 2025, του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου, έγινε παρουσίαση από ομάδα του ΤΕΕ/ΤΔΚ, του περιεχομένου του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων και οι επιπτώσεις που θα επιφέρει στην ελληνική ύπαιθρο και στην ελληνική οικογένεια.
Ο δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης δεσμεύτηκε ότι θα γίνει και επόμενη ανοικτή συγκέντρωση για ακόμη πληρέστερη ενημέρωση όλων των πολιτών, ώστε να υπάρξει η αναγκαία πίεση προς την κυβέρνηση για την απόσυρση του Π.Δ.
Αξίζει να τονίσω ότι προχώρησε και σε μια πιο τολμηρή δέσμευση την οποία συγχαίρω δημόσια, τη στηρίζω και δηλώνω ότι θα ακολουθήσω και εγώ την πράξη του κ. Μυλωνάκη.
Ο Δήμαρχος Κισάμου τόνισε σε ιδιαίτερο τόνο ότι εάν δεν αποσυρθεί το Π.Δ. θα παραιτηθεί από το αξίωμα του δημάρχου.
Είναι μια αξιόλογη στάση και πρέπει να προταθεί (όπως του είπαμε), σε επίπεδο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Ελπίζοντας ότι τα αρμόδια συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης θα υιοθετήσουν αυτήν την πρόταση.
Έσχατη κίνηση, αλλά η μόνη που μπορεί να ανατρέψει την καταστροφική πολιτική εις βάρος της περιουσίας της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.
Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής και δηλώνω ότι θα είμαστε στο πλευρό της για να επιτευχθεί το δίκαιο και να αρθεί η αδικία που συντελέστηκε με το Π.Δ. 125/2025, για τον καθορισμό ορίων οικισμών κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων.”