POS

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, όταν αγοράζοντας 10 εισιτήρια του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου για τις μετακινήσεις της, βγάζοντας τη χρεωστική της κάρτα να πληρώσει στο mini market της περιοχής της, ο ιδιοκτήτης τής έβαλε συν 5 λεπτά ανά εισιτήριο στο pos!

Διαμαρτυρόμενη για αυτή την παράνομη ενέργεια, ο ιδιοκτήτης του mini market ανέφερε ότι το κέρδος που βγάζει από την πώληση των εισιτηρίων του αστικού ΚΤΕΛ είναι πάρα πολύ μικρό,  που παράλληλα με το ποσοστό που λαμβάνει η τράπεζα από τη χρήση της κάρτας για το πωλούμενο είδος στην ουσία… μπαίνει μέσα.

Η φοιτήτρια βεβαίως αρνήθηκε να πληρώσει, ενώ όταν επιχείρησε ξανά να αγοράσει εισιτήρια από το κέντρο της πόλης, ο πωλητής του περιπτέρου ανέφερε ότι διαθέτει εισιτήρια λεωφορείου με πληρωμή… τοις μετρητοίς.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η φοιτήτρια είναι εργαζόμενη, όπως και πολλοί άλλοι φοιτητές, και είναι υποχρεωμένη, όπως είναι γνωστό, να εμφανίζει ένα ποσοστό των αγορών της με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα προκειμένου να συμπληρώσει το αφορολόγητο.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου καλείται να επιληφθεί άμεσα ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή που επιβαρύνει τους καταναλωτές και μάλιστα για φοιτητές.