Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για την οδική ασφάλεια με τη συμμετοχή των αστυνομικών υπηρεσιών της Π.Ε. Ηρακλείου

Σύσκεψη με θέμα την οδική ασφάλεια στην Κρήτη και ειδικότερα στην Π.Ε. Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, Γιώργου Καρτσάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν διοικητές, εκπρόσωποι αστυνομικών τμημάτων της Π.Ε. Ηρακλείου τους οποίους, κατά την έναρξη, καλωσόρισε εκ μέρους του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Ειδικότερα συμμετείχαν στη σύσκεψη οι : Α/Α΄ Γεώργιος Πικράκης Διοικητής Άμεσης Δράσης, Α/Α΄ Αδαμάντιος Αντωνάκης Διοικητής ΤΑΕ Ηρακλείου, Α/Α΄ Εμμανουήλ Καρανδινός, Α/Ά´Στυλιανός Καρακούδης Διοικητής Τροχαίας Ηρακλείου, Α/Β΄ Ανδρέας Ταβερναράκης Διοικητής Β΄Α.Τ. Ηρακλείου, Α/Β’ Ιορδάνης Τσάκας Διοικητής Α.Τ. Αστερουσίων, Α/Β΄Τριανταφυλλιά Αραμπατζή Αξιωματικός Α.Τ. Αερολιμέννα, Α/Β΄Γεώργιος Μυσιρλάκης εκπρόσωπος Α.Τ. Χερσονήσου, Α/Β΄ Γεώργιος Καραμαλάκης εκπρόσωπος Β΄ Σταθμού Τροχαίας ΒΟΑΚ, Υ/Α΄ Κωνσταντίνος Ανθουλάκης εκπρόσωπος Α΄Α.Τ. Ηρακλείου, Υ/Α΄ Νικήτας Μελεσσανάκης εκπρόσωπος Α.Τ. Βιάννου, Υ.Α΄ Ευάγγελος Γαργανουράκης Διοικητής Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Ηρακλείου

Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που συγκλήθηκε σύσκεψη με θέμα την οδική ασφάλεια στην Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή όλων των αστυνομικών υπηρεσιών της Π.Ε. Ηρακλείου, γεγονός που καταδεικνύει ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο την ανάπτυξη της οδηγικής ευσυνειδησίας σε μεγαλύτερο βαθμό και τη μείωση των τροχαίων συμβάντων στην Κρήτη.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Γιώργος Καρτσάκης επεσήμανε ότι «έχει μεγάλη σημασία για την Περιφέρεια Κρήτης η ενδυνάμωση της σχέσης της με τα αστυνομικά τμήματα της Π.Ε. Ηρακλείου τα οποία, κυρίως, είναι μικτά και καλούνται να φέρουν σε πέρας το σημαντικό έργο τους που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καθήκοντα τροχαίας. Είναι γεγονός ότι η Αστυνομία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά, καθημερινά, όλες τις προκλήσεις στο έργο της, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό στο έπακρο, με ευσυνειδησία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Περιφέρεια Κρήτης αξιοποιεί χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει ενώ θα είναι αρωγός των αιτημάτων του σώματος. Όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά, θα εκπονήσει, σε συνεργασία με τις αστυνομικές υπηρεσίες, ειδικό σχέδιο ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που θα απευθύνεται σε όλον τον πληθυσμό και ειδικότερα στους μαθητές και τη νεολαία».

Παράλληλα ο κ. Καρτσάκης ανέφερε, ότι, η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και αστυνομικών υπηρεσιών για την οδική ασφάλεια και άλλα θέματα θα είναι σε τακτική βάση σε όλες της περιφερειακές
ενότητες του νησιού.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν, επίσης, η κατάσταση του οδικού δικτύου, οι παρεμβάσεις και τα έργα που είναι σε εξέλιξη και όσα έχουν προγραμματιστεί και για το λόγο αυτό συμμετείχε στη σύσκεψη ο Γενικός Διευθυντής Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος
Αγαπάκης.

Οι διοικητές και εκπρόσωποι των αστυνομικών υπηρεσιών εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συνάντηση και τις νέες προοπτικές συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης.