Η άτυχη Μελίνα Παρασκάκη
Η άτυχη Μελίνα Παρασκάκη

Δολοφονία Προβιδάκη και θάνατος της μικρής Μελίνας

Η εκδίκαση δύο σοβαρών υποθέσεων συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης και στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αντίστοιχα.

Πρόκειται για την κτηνώδη δολοφονία του συνταξιούχου ναυτικού Κώστα Προβιδάκη, ο οποίος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου για μία παρατήρηση για την οδηγική προτεραιότητα αλλά και για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.

Για την πρώτη υπόθεση στο εδώλιο κάθονται δύο αδέρφια από το Αντισκάρι, 38 και 29 ετών αντίστοιχα, και ένας 30χρονος από τη Γέργερη. Πρωτόδικα και οι τρεις καταδικάστηκαν σε ισόβια.

Την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο μεγαλύτερος από τα δύο αδέρφια ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη για τα χτυπήματα στον άτυχο άνδρα.

Παράλληλα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου θα συνεχιστεί η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας. Ήδη έχουν καταθέσει οι τραγικοί γονείς του αδικοχαμένου κοριτσιού.

«Το παιδί μου έγινε θυσία για να αλλάξουν κάποια πράγματα στο ΕΣΥ σχετικά με τον προεγχειρητικό έλεγχο των παιδιών και την εκπαίδευση των αναισθησιολόγων, όπως μαθαίνω.

Το να κάνει ένα παιδί βρογχόσπασμο δεν είναι σπάνιο, το θέμα είναι πώς αντιμετωπίστηκε αυτός», υπογράμμισε ο Μάνος Παρασκάκης. Στο εδώλιο, ως γνωστόν, κάθεται η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό.