Συναντήσεις με τον διευθυντή Καταστήματος Πωλήσεων ΔΕΗ Ηρακλείου, Αντώνη Αποστολάκη και τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλείου Παύλο Βαρδουλάκη, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, κατά τις οποίες συζητήθηκαν το θέμα της πώλησης της ΔΕΗ, της έκρηξης του κόστους ενέργειας και των συνεπειών της για ιδιώτες, επαγγελματίες, ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και ΟΤΑ.
Μετά την ενημερωτική συνάντηση ο κ. Βαρδάκης δήλωσε:
«Η μοιραία για τη χώρα μας πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, έχει ως αποτέλεσμα το Δημόσιο να απολέσει τον έλεγχο της εταιρείας, αφού το ποσοστό συμμετοχής του στην επιχείρηση μειώνεται από 51% στο 34% και ταυτόχρονα το κράτος στερείται εργαλεία παρέμβασης στον ενεργειακό τομέα, ελέγχου του κόστους για τους καταναλωτές και χάραξης ενεργειακής πολιτικής.
Μεθοδικά και βήμα βήμα, από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ υποδομών, του ΔΕΔΔΗΕ, την πρόσληψη προσωπικού με αδιαφανείς διαδικασίες, μέχρι την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, από την οποία αποκλείεται το Δημόσιο, η χώρα απογυμνώνεται από σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα κοινωνικό αγαθό, το Δημόσιο οφείλει να έχει τον έλεγχο, η αύξηση του ενεργειακού κόστους φέρνει τσουνάμι ανατιμήσεων στα αγαθά πρώτης ανάγκης, οι καταναλωτές βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον σε αυτή την κατάσταση ακρίβειας και πως είμαστε στα πρόθυρα μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης».
