ηλεδιάσκεψης μεταξύ  των μελών της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ και  του δημάρχου Σητείας κ. Γεώργιου Ζερβάκη

Η  ολοκλήρωση της μελέτης και η  κατασκευή του τμήματος του ΒΟΑΚ από τον Αγ. Νικόλαο έως την Σητεία ήταν το θέμα στο οποίο επικεντρώθηκε η τηλεδιάσκεψης μεταξύ  των μελών της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ και  του δημάρχου Σητείας κ. Γεώργιου Ζερβάκη

. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σητείας ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση της μελέτης και η κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος τόσο για  την ασφαλή  μεταφορά των προϊόντων του Πρωτογενή Τομέα  αλλά και  λόγω του ότι η πόλη της Σητείας αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και  επιβάλλεται η κατασκευή ενός  ασφαλούς οδικού δικτύου.

Επιπλέον συζητήθηκε η προώθηση της   σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΤΕΕ/ΤΑΚ και του Δήμου Σητείας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, που έχει ήδη συμφωνηθεί,  και αφορά την καταγραφή και τον προσεισμικό έλεγχο αλλά και την προώθηση της τακτοποίησης σύμφωνα με τον Ν.4495/17 δημόσιων- δημοτικών κτιρίων του Δήμου Σητείας.

Ο πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Γεώργιος Ταβερναράκης ενημέρωσε το δήμαρχος ότι πρόκειται να διοργανώσει εκδήλωση στη Σητεία, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με σκοπό την παρουσίαση της προόδου της συγκεκριμένης μελέτης καθώς και των τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου.

Τέλος τόνισαν και οι δύο  πλευρές ότι σε περιοχές χαρακτηρισμένες ‘’Natura’’ είναι επιβεβλημένο για περιβαλλοντικούς λόγους να μην χωροθετούνται ούτε να γίνονται  εκτεταμένες εγκαταστάσεις  των ΑΠΕ.

Στην συζήτηση συμμετείχαν η αντιπρόεδρος της ΔΕ κ. Φανή Μαράκη, ο γενικός γραμματέας της ΔΕ κ. Αντώνης Κουμπενάκης, η κ. Ειρήνη Βρέντζου μέλος της ΔΕ, η κ. Μαρία Ρουκουνάκη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Ν. Λασιθίου και ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σητείας κ. Ιωάννης Παπαδάκης όπου έθεσαν θέματα όπως η υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου, η κύρωση των Δασικών Χαρτών στο Ν. Λασιθίου καθώς και η ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης της περιοχής.