Συνάντηση Γ. Αλεξάκη με τον Γ. Αγαπάκη

Τον διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ, Γιώργο Αγαπάκη επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Αλεξάκης και συζήτησαν τεχνικά και καίρια ζητήματα της πόλης του Ηρακλείου.

Παρακάμπτοντας τα “εισαγωγικά” και την ενημέρωση, καθώς και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας ο Γιώργος Αλεξάκης γνωρίζει σε βάθος αυτά που ο Ηρακλειώτης αντιμετωπίζει καθημερινά στους δρόμους – και όχι μόνο, Αλεξάκης και Αγαπάκης κατέληξαν σε δύο συμπεράσματα, καίρια για την “επόμενη ημέρα” στην πόλη.

– Είναι απαραίτητη και μάλιστα άμεσα, μία πλήρης Κυκλοφοριακή Μελέτη για το σύνολο του Ηρακλείου και όχι μόνο για το κέντρο της πόλης.

– Και παράλληλα βάσει των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτή τη συνολική Κυκλοφοριακή Μελέτη θα εκπονηθεί ο σχεδιασμός των απαιτούμενων έργων, ώστε η πόλη να πάρει κυκλοφοριακή ανάσα.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στην ανάγκη «υπογειοποίησης» της Εθνικής Οδού (ΒΟΑΚ) που τέμνει την πόλη στα δύο, με μόνο 4 σημεία σύνδεσης στα οποία συγκεντρώνεται υποχρεωτικά μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος και δυσχεραίνει τη ζωή στην πόλη.

Με τη φράση «Λύσεις υπάρχουν, γνώση και εμπειρία έχουμε, και θέληση έχουμε, άρα θα τα καταφέρουμε» ολοκληρώθηκε η εποικοδομητική συνάντηση.