Ροή ειδήσεων
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2026
Γιορτάζουν: Αδαμάντιος, Μαντώ, Αθηνά, Ακριβή, Αντιγόνη, Ασπασία, Αφροδίτη, Διώνη, Δωδώνη, Ελπινίκη, Ερασμία, Ερατώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Θεανώ, Θεονύμφη, Καλλιρόη, Καλλίστη, Κλειώ, Κλεονίκη, Κλεοπάτρα, Κοραλία, Ράλλης, Μαργαρίτης, Μαριάνθη, Μελπομένη, Μόσχω, Ουρανία, Πανδώρα, Πηνελόπη, Πολύμνια, Πολυνίκη, Σαπφώ, Τερψιχόρη, Χαϊδευτός, Χαρίκλεια, Ιησούς, Μελέτιος, Συμεών, Ισμήνη, Πολυτίμη
25°
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Με τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Μανώλη Αθουσάκη συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Μανώλη Αθουσάκη και το γενικό γραμματέα Ευτύχη Μανουσέλη συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτήτου κόμματος Μανώλη Συντιχάκη.

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τους λιμενικούς.

Ένα από τα βασικά προβλήματα έχει να κάνει με την υποστελέχωση των υπηρεσιών, καθώς παρά την αύξηση των οργανικών θέσεων δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις.

Ταυτόχρονα με το Προεδρικό Διάταγμα 11/21 αναμένεται να μετατεθούν πάνω από 2000 στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με την πλειοψηφία των μεταθέσεων να είναι άσκοπες, αφού όχι μόνο δεν ενισχύονται ουσιαστικά οι υπηρεσίες στα νησιά, αλλά αντίθετα δημιουργούνται επιπρόσθετα προβλήματα στις ζωές των λιμενικών και των οικογενειών τους.

Επιπλέον, από την πλευρά της Ένωσης Λιμενικών αναδείχθηκαν μεταξύ άλλων και τα ζητήματα των περικοπών στους μισθούς που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια.