Το όνομα του Μιχάλη Παπαδάκη δόθηκε σε αίθουσα του Ενυδρείου Κρήτης
Το όνομα του Μιχάλη Παπαδάκη δόθηκε σε αίθουσα του Ενυδρείου Κρήτης

Στιγμές από όσα έζησαν μαζί, την αγωνία να γίνει το Ενυδρείο Κρήτης πραγματικότητα, να αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει, μοιράστηκαν χθες φίλοι και συνεργάτες του χρόνια διευθυντή του Ενυδρείου, Μιχάλη Παπαδάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από έναν χρόνο.

Χθες, σε μία συγκινητική εκδήλωση, η κεντρική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενυδρείου έλαβε το όνομα «Αίθουσα Μιχάλη Παπαδάκη».

Στην εκδήλωση, φίλοι και συνεργάτες μοιράστηκαν αναμνήσεις από την κοινή τους πορεία με τον Μ. Παπαδάκη

Η αίθουσα είναι ένας χώρος προβολής εκθέσεων θαλάσσιων αντικειμένων, αλλά και χώρος έκφρασης και επικοινωνίας ερευνητικών αντικειμένων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και του Ενυδρείου με το ευρύτερο κοινό.

Το Ενυδρείο έκλεισε 16 χρόνια λειτουργίας και χθες όλοι έδωσαν την υπόσχεση πως ο πήχης θα ανέβει ακόμα ψηλότερα για τα επόμενα χρόνια.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο διευθυντής ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και πρόεδρος Δ.Σ. Δρ. Αντώνιος Ν. Μαγουλάς, ο διευθυντής ΙΘΑΒΒΥΚ και επιστημονικός υπεύθυνος του ενυδρείου, Δρ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς, η υπεύθυνη Ενυδρειολογίας του ενυδρείου, ερευνήτρια Β΄, Δρ. Ασπασία Στεριώτη, και η προϊσταμένη Τμήματος Προμηθειών του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., κ. Νίκη Τσάγκη.

Ο Δρ. Αντώνης Μαγουλάς τόνισε πως η οικογένεια του ΕΛΚΕΘΕ έχασαν τον τελευταίο χρόνο δύο σημαίνοντα στελέχη του, τον Μιχάλη Παπαδάκη αλλά και τον ομότιμο ερευνητή του ΙΘΑΒΒΥΚ, Δρ. Pascal Divanach.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της και περιμένει το κοινό
Το όνομα του Μιχάλη Παπαδάκη δόθηκε σε αίθουσα του Ενυδρείου Κρήτης

Για τον Μιχάλη Παπαδάκη τόνισε πως σωστά του αποδίδεται ο τίτλος «ψυχή του Ενυδρείου», ήταν ένα όραμά του που στην πράξη αποδείχτηκε ρεαλιστικό και πλέον είναι ο δεύτερος χώρος σε επισκεψιμότητα στην Κρήτη, μετά από την Κνωσό.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς αναφέρθηκε στην έκθεση που άνοιξε τις πύλες της, όπου αναδεικνύεται η σημασία των θαλασσών αλλά και της θαλάσσιας έρευνας στη ζωή μας. Η έκθεση θα ανανεώνεται συστηματικά και στόχος είναι ο κόσμος να αναγνωρίσει την έρευνα που γίνεται στα Ινστιτούτα του ΕΛΚΕΘΕ.