Η γειτόνισσα χτυπούσε την πόρτα των ηλικιωμένων, μα δεν έπαιρνε απάντηση...
Η γειτόνισσα χτυπούσε την πόρτα των ηλικιωμένων, μα δεν έπαιρνε απάντηση...

Συγκλονίζει και συγκινεί η διπλή τραγωδία που αποκαλύφθηκε στα Βορίζια, ανήμερα των Χριστουγέννων, όπου βρέθηκαν νεκροί, σε διπλανά δωμάτια της κατοικίας τους,  δύο υπερήλικες, ο κυρ Μιχάλης, 89 ετών και η σύντροφος της ζωής του, η κυρά Καλλιόπη, 91 ετών.

Μία γειτόνισσα, η οποία θέλησε να τους προσφέρει ένα πιάτο ζεστό φαγητό ανήμερα των Χριστουγέννων, ήταν εκείνη που έφθασε μέχρι την πόρτα του σπιτιού τους. Χτύπησε ξανά και ξανά, όμως  απόκριση δεν πήρε. Ανησύχησε και ενημέρωσε έναν από τους εγγονούς των ηλικιωμένων. Λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε η τραγωδία: Ο παππούς ήταν νεκρός στο μπροστινό δωμάτιο και η γιαγιά, η οποία ήταν κατάκοιτη, βρέθηκε νεκρή στο διπλανό δωμάτιο.

Η είδηση προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία, σε συγγενείς και φίλους. Από την Αστυνομία έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, εξετάζονται όμως δύο σενάρια:

Ο σκυλάκος έχασε τους κηδεμόνες του
Η γειτόνισσα χτυπούσε την πόρτα των ηλικιωμένων, μα δεν έπαιρνε απάντηση...

Είτε ο θάνατος των δύο ηλικιωμένων να προκλήθηκε από αναθυμιάσεις από μαγκάλι είτε από παθολογικά αίτια. Μία εκτίμηση είναι, σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, να πέθανε πρώτος ο παππούς (π.χ. να υπέστη ανακοπή) και αυτό μοιραία είχε καταλυτική επίπτωση και στην γιαγιά, η οποία ήταν απόλυτα εξαρτώμενη από τον γέροντά της αφού ήταν κατάκοιτη. Χωρίς φάρμακα, χωρίς νερό και φαγητό, χωρίς θέρμανση μέσα στο ψύχος. Σε κάθε περίπτωση συγγενείς και Αρχές βρίσκονται εν αναμονή του ιατροδικαστικού πορίσματος.

Όλοι κάνουν λόγο για ένα αγαπημένο ζευγάρι που παρά τις δυσκολίες και τις κακουχίες ήταν πάντα μαζί και ο ένας στήριζε τον άλλον. Είχαν αποκτήσει δέκα  παιδιά, τα οποία όμως μένουν μακριά από το χωριό και ήταν δύσκολο να έχουν την ευθύνη της καθημερινής φροντίδας τους.