κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid test

Στο Σκαλάνι θα βρίσκονται σήμερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid test σε πεζούς, καθώς όπως έγραψε χθες η “Π” στο χωριό έχουν εντοπιστεί 10 κρούσματα κοροναϊού και βρίσκονται σε καραντίνα ολόκληρες οικογένειες.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκαλανίου, από τις 10.00 έως τις 14.00.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποστελεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σκαλανίου κ. Κώστας Στειακάκης είπε χθες στην “Π” ότι στο χωριό το πρώτο κρούσμα έκανε την εμφάνισή του πριν περίπου 12 ημέρες. Νόσησε ένας νεαρός άνδρας 20-22 ετών, ενώ ακολούθησε η διασπορά του ιού σε 9 ακόμη άτομα ηλικίας από 17-25 ετών.

Πρόκειται για μέλη 8 οικογενειών και όλοι, μαζί με γονείς και αδέλφια, δηλαδή περίπου 40 άτομα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το ευτύχημα είναι ότι όλοι οι ασθενείς  εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και δεν έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, είχαν αναφέρει πονοκεφάλους, ελαφρά δύσπνοια, λίγο βήχα και όχι πυρετό.