Στο πλευρό των ερευνητών η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου – Συγκέντρωση σήμερα στην Πλατεία Δασκαλογιάννη
Φωτο: Γιώργος Ηλιάκης

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι έρευνα για τις ανάγκες του πολέμου», η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου εκφράζει την πλήρη στήριξή της στην πανελλαδική απεργία των σωματείων στον χώρο της Έρευνας.

Οι εργαζόμενοι δίνουν αγωνιστικό ραντεβού σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Δασκαλογιάννη, καταγγέλλοντας την υποταγή της επιστημονικής προόδου στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Όπως επισημαίνει το σωματείο, την ώρα που η τεχνολογική εξέλιξη θα έπρεπε να βελτιώνει τη ζωή της εργατικής τάξης, η γνώση επιστρατεύεται για πολεμικούς σκοπούς, με τον λαό να επωμίζεται το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος της ακρίβειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στηρίζει την πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει δευτεροβάθμια, πρωτοβάθμια και κλαδικά σωματεία στο χώρο της Έρευνας και την συγκέντρωση που καλούν την Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 11:00 π.μ. στην Πλατεία Δασκαλογιάννη.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των ερευνητών, οι οποίοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα ερευνούν για τις ανάγκες του πολέμου!

Την ίδια ώρα που η επιστήμη έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο, τέτοια που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος της εργατικής τάξης φέρνοντας μείωση του εργάσιμου χρόνου, αποφυγή εργατικών ατυχημάτων, πρόληψη φυσικών καταστροφών, την ίδια ώρα η ήδη συσσωρευμένη και νέα γνώση αξιοποιείται ταχύτατα για την προετοιμασία μπροστά στη βαθιά εμπλοκή στα πολεμικά μέτωπα αλλά και σε μια γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Η έρευνα μπαίνει στις ράγες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ- ΕΕ με Κίνα και Ρωσία για τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων και Ενέργειας, για αγορές και σφαίρες επιρροής.

Ο μόνος χαμένος από τον πόλεμό τους, είναι ο ίδιος ο λαός, που πληρώνει ήδη τα σπασμένα του πολέμου. Εμείς οι εργαζόμενοι, ξέρουμε από πρώτο χέρι, τι σημαίνει να πληρώνεις στο ήδη επιβαρυμένο κόστος ζωής, τις αυξήσεις στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στις μεταφορές. Τι σημαίνει να αδειάζει το πορτοφόλι, από τα μέσα του μήνα.

Έχουν μεγάλο θράσος, της ίδια ώρα που αρνούνται να πάρουν μέτρα, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, να βρίσκουν 7 δις για πολεμικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας, απορρίπτοντας τα αιτήματα για ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας, για την προστασία της ίδιας της ανθρώπινης ζωής από φυσικές καταστροφές, για ασφαλείς μεταφορές, για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας απαιτείται σύγκρουση, συλλογικός, οργανωμένος, διεκδικητικός αγώνας που να στρέφεται απέναντι στον πραγματικό ένοχο, την εγκληματική πολιτική του κέρδους και όσους την υπηρετούν. Μέσα από την οργάνωσή μας στα συνδικάτα και τα σωματεία, με κατεύθυνση σύγκρουσης με τη μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της, μπορεί να ανοίξει ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.