Περιφερειακό Συμβούλιο

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο έρχεται το ζήτημα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Και μπορεί η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου να θεωρείται «ήσσονος» σημασίας, χωρίς να υποβαθμίζεται ασφαλώς, ως προς την εξέλιξη του έργου, ωστόσο αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα, το οποίο και σηματοδοτεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει ένα πολύ μεγάλο κατασκευαστικό έργο στο νησί, που έρχεται να προστεθεί στην κατασκευή του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στις 12.00 το μεσημέρι σήμερα διά ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Με βάση τη σχετική ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης, όπως ισχύει), είναι:

  1. ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

1.1 Έκφραση άποψης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4014/11 και της Κ.Υ.Α. με αριθμ. 1649/45/14), για το παρακάτω έργο: «Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο», με φορέα έργου το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/71961/4686/28-07-2021 έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εισηγητής του θέματος θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.