Το ραντεβού του χρόνου σε ένα άλλο χωριό του Ψηλορείτη δόθηκε στην 3η Γιορτή Γεωπάρκου Ψηλορείτη που φέτος έγινε στο Γαράζο Μυλοποτάμου.
Στην κεντρική πλατεία, έναν πανέμορφο χώρο γεμάτο πράσινο, οι οργανωτές υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά παλιούς και νέους συνεργάτες, φίλους και φίλες και μεγάλο αριθμό επισκεπτών για να γιορτάσουν μια ακόμα χρονιά το Γεωπάρκο Ψηλορείτη και τους ανθρώπους του.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής, οι επισκέπτες κι επισκέπτριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα σε έργα λαϊκής τέχνης κι εκθετήρια τοπικών προϊόντων από κάθε άκρη του Ψηλορείτη! Στο χώρο υπήρχαν και παράλληλες δράσεις: εργαστήρια απολιθωμάτων από το Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου- Παράρτημα Γουλανδρή, λιθοδομής από τον Κωστή Βεργιανάκη της ομάδας Ρόδακας Μαργαριτών Μυλοποτάμου και αγιογραφίας από τον Νικόλαο Ν. Ρουσσάκη από το Εργαστήριο Αγιογραφίας και ζωγραφικής Νικόλαος Ν. Ρουσσάκης.
Το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων κίνησε η εκπαιδευτική δράση του Μουσείου ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, μουσικών οργάνων, έρευνας και τεκμηρίωσης «Θύραθεν», όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μουσικές από όλη τη Μεσόγειο ως μαέστροι και μουσικοί!
Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες κι επισκέπτριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο γραφικό μονοπάτι του παραδοσιακού οικισμού του Γαράζου και να επισκεφθούν τα τρία μουσεία του (Μουσείο Χρηστικής Κεραμικής, Λαογραφικό Μουσείο και Μουσείο Ελιάς και Λαδιού). Όλοι οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν παραδοσιακά εδέσματα και, φυσικά, λικέρ και γλυκό του κουταλιού κίτρο, που προσφέρονταν από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου! Η βραδιά έκλεισε με κρητική μουσική από τους τοπικούς καλλιτέχνες Μιχάλη Αρχοντάκη, Στέλιο Κιαγιά, Μιχάλη Κλάδο, Βασίλη Δαφνομήλη, Μάνο Αντωνάκη, Τάσο Κλάδο και Κώστα Μαρκάκη!
‘’Ως Γεωπάρκο Ψηλορείτη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους/ες αυτούς/ες που με τη συμμετοχή τους έδειξαν ότι η μοναδικότητα του Ψηλορείτη δεν προκύπτει μόνο από το πανέμορφο φυσικό του τοπίο αλλά και από τους ίδιους τους ανθρώπους του που με το μεράκι και τη δημιουργικότητά τους γεννούν πολιτισμό από το παρελθόν μέχρι και σήμερα’ ’καταλήγει η ανακοίνωση.