Στο έλεος των ανέμων η Κρήτη – Μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια

Μεγάλες καταστροφές σε θερμοκήπια και καλλιέργειες έχουν προκαλέσει οι θυελλώδη άνεμοι που πνέουν από το πρωί στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι άνεμοι σε αρκετές περιοχές φτάνουν και τα 9 Μπορφόρ.

Στην περιοχή της Ιεράπετρας αρκετά θερμοκήπια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η διακοπή ρεύματος και το… τσουχτερό κρύο έκλεισαν τα σχολεία στην Άνω Βιάννου

Η διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Βιάννο συνδυαστικά με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, ο δήμαρχος, Παύλος Μπαριτάκης ανακοίνωσε ότι διακόπτεται η διδασκαλία για σήμερα 21/01/26 από 10:00 μέχρι λήξη ωραρίου και κλείνουν οι σχολικές μονάδες: Δημοτικό Άνω Βιάννου Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου Γυμνάσιο Βιάννου Λύκειο Βιάννου.

Πτώσεις δέντρων

Μεταξύ Σκινοσελίου και Λάστρου έχει πέσει στο οδόστρωμα κορμός δέντρου με αποτέλεσμα να κοπεί η κυκλοφορία.
Κλιμάκιο από την ΠΠ της ΠΕ Λασιθίου επιχειρεί για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν Τετάρτη τα πλοία, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου ακυρώθηκαν όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, καθώς από το μεσημέρι αναμένεται να ενταθούν τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα στην Αττική.

Προς τον Αργοσαρωνικό, κανένα ταχύπλοο δεν θα εκτελέσει δρομολόγιο, τουλάχιστον έως τις 17:00.