Με επίσκεψη στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού στο Ηράκλειο ολοκλήρωσε τις επαφές που είχε τις τελευταίες μέρες στην Κρήτη η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. «Θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε η καθημερινότητα όλων να γίνει καλύτερη και να είναι πιο ευτυχισμένη», υπογράμμισε σε δηλώσεις της η κ. Μιχαηλίδου, που βρέθηκε και σε άλλες Δομές της Πρόνοιας στο νησί.
Η υφυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων για τον κοροναϊό: «Για ένα πολύ δύσκολο έργο, γιγαντιαίων διαστάσεων, που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνησή μας, έχουμε πολύ καλό προγραμματισμό. Έχουμε μαζέψει όλα τα στοιχεία (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ονόματα) όλων των φιλοξενούμενων και εργαζομένων σε ιδιωτικές, εκκλησιαστικές και δημόσιες δομές προστασίας ανθρώπων με αναπηρία και ηλικιωμένων, έτσι ώστε στον πρώτο εμβολιασμό να διασφαλίσουμε ότι οι ηλικιωμένοι και οι συμπολίτες μας με αναπηρία είναι στην πρώτη δεξαμενή συνανθρώπων μας που εμβολιάζονται – αυτοί μαζί με τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας».
Το ευχαριστώ στην εταιρεία «Χαλκιαδάκης»
Η κ. Μιχαηλίδου θέλησε για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσει «από καρδιάς» την Χριστίνα Χαλκιαδάκη και τον Όμιλο Χαλκιαδάκη «για όλη τους την προσφορά στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης. Είναι δίπλα μας τις μέρες αυτές με πάρα πολύ μεγάλη αγωνία, έτσι ώστε να προσφέρουν και να βοηθήσουν τα παιδιά μας όσο περισσότερο γίνεται». Σύμφωνα με την υφυπουργό, «ο Όμιλος Χαλκιαδάκη έχει προσφέρει δύο κοινωνικούς λειτουργούς στο Ηράκλειο και στα Χανιά, έτσι ώστε κανένας Κρητικός συμπολίτης μας να μην μένει πίσω στο κομμάτι των κοινωνικών ερευνών που χρειάζεται να διεξαχθούν, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για υιοθεσία και αναδοχή. Από την πλευρά της η κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος των Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης υπογράμμισε:
«Γίνεται εξαιρετική δουλειά (και) από την κ. Δαμανάκη. Είναι πολύ σημαντικό που αυτές τις μέρες βρίσκεται εδώ η κ. Μιχαηλίδου, για να ενισχύσει τον αγώνα των ανθρώπων στις δομές αυτές. Η χαρά που μοιράζεσαι είναι η μεγαλύτερη χαρά».