Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της χώρας “Food Expo 2019” συμμετείχε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, για τέταρτη συνεχόμενη χρονι

Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της χώρας “Food Expo 2019” συμμετείχε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, έδωσε τη δυνατότητα σε 15 επιχειρήσεις – μέλη της και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, να συμμετέχουν με πιστοποιημένα προϊόντα  στην έκθεση, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος “The European Food Masters – Taste the authentic”

. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 1.300 εκθέτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ 72.000 ήταν συνολικά οι επισκέπτες, έμποροι και καταναλωτές που είδαν από κοντά την έκθεση.

Το περίπτερο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης επισκέφτηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, καθώς και στελέχη του Υπουργείου.

Την Αγροδιατροφική Σύμπραξη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος  του διοικητικού συμβουλίου Τάσος Κουρουπάκης, ενώ παρών ήταν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί  με τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και να συνομιλήσει με τους παραγωγούς και επιχειρηματίες – εκθέτες από όλο το νησί, αναφορικά με  τις εμπορικές συναντήσεις που πραγματοποίησαν, καθώς και για τα αποτελέσματα που υπήρξαν.

Οι επιχειρηματίες της Κρήτης, που συμμετείχαν στην έκθεση, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό εμπορικών συναντήσεων με σημαντικούς ξένους αγοραστές και εισαγωγείς, από όλο τον κόσμο με εξαιρετικές προοπτικές συνεργασιών.

Οι Executive Chef, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Βαγγέλης Σμαραγδάκης, Γιώργος Καγιαλής και Παναγιώτης Καλλινώσης, μαγείρεψαν κρητικές συνταγές, τις οποίες δοκίμασαν πλήθος επισκεπτών, αποσπώντας άριστα σχόλια.