Ο Χάρης Μαμουλάκης
Ο Χάρης Μαμουλάκης

Τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου λόγω του μη ορισμού νέας Διοίκησης από την Κυβέρνηση και τον κίνδυνο να χαθούν χρηματοδοτήσεις άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ από τα εν εξελίξει έργα στο λιμάνι του Ηρακλείου, επισημαίνει με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο βουλευτής αναφέρεται στο προχθεσινό δημοσίευμα της «Π», επισημαίνοντας ότι

υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα POSEIDON MED II, που υλοποιείται από το 2015, το έργο της προστασίας του προσήνεμου μόλου (από την πλατεία 18 Άγγλων έως το φρούριο Κούλε, το έργο επισκευής τμήματος του κρηπιδώματος που είχε καταρρεύσει το 2018 μέσα στο ενετικό λιμάνι, καθώς και στο ζήτημα της συνεργασίας ΟΛΗ – Δήμου Ηρακλείου, με τη μίσθωση του χώρου στάθμευσης των οχημάτων για τη χρήση των mini bus.

Ο βουλευτής, επικαλούμενος τις πηγές του δημοσιεύματος, υπενθυμίζει ότι η Διοίκηση του Ο.Λ.Η. έχει υποβάλει την παραίτησή της από τις 30/7/19, με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να έχει αποστείλει και σχετική ευχαριστήρια επιστολή προς τον κ. Απ. Φιλιππή. Από τότε μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει οριστεί νέα Διοίκηση, με αποτέλεσμα ο ΟΛΗ να παραμένει ουσιαστικά «ακέφαλος» ενώ τα προβλήματα συσσωρεύονται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης ζητάει ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, έτσι ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω δυσάρεστες συνέπειες για την τοπική κοινωνία.