Βασίλης Κεγκέρογλου

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, για να τερματιστεί η περίοδος αδράνειας για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου».

Το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, αποτελεί ένα αναγκαίο  έργο για την απρόσκοπτη απονομή της δικαιοσύνης που όμως έχει «βαλτώσει», αφού έχει καθυστερήσει υπερβολικά και αδικαιολόγητα η έναρξη κατασκευής του.  Με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου  προς την προηγούμενη Κυβέρνηση έθετα την αναγκαιότητα κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου, αφού οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις έχουν σοβαρά κτηριακά προβλήματα, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται εργαζόμενοι, δικηγόροι και πολίτες.

Ωστόσο, καμία χειροπιαστή ενέργεια δεν έγινε από την τότε πολιτική ηγεσία στην κατεύθυνση αυτή.

Επειδή δυστυχώς μέχρι σήμερα, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις φορέων (Δήμος Ηρακλείου, ΔΣΗ ) και Βουλευτών του νομού Ηρακλείου καμία πρόοδος δεν έχει συντελεστεί επειδή ο Σύλλογος δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικειακής Περιφέρειας Ηρακλείου Κρήτης με επιστολή του, η οποία σας έχει κοινοποιηθεί (Α.Π 24-19-11-19), επισημαίνει τα προβλήματα, ζητώντας άμεσα λύση επειδή πέντε χρόνια τώρα δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα και είναι αναγκαία η άμεση επανεκκίνηση των απαραίτητων διαδικασιών για να μπει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης αυτό το τόσο ζωτικό έργο για το Ηράκλειο και την ανατολική Κρήτη γενικότερα Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

  1. Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε το Υπουργείο Υποδομών να ανταποκριθεί στην υποχρέωση που έχει αναλάβει εδώ και χρόνια για την κατασκευή του νέου δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου;
  2. Πότε θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και πότε θα υπογραφεί η Σύμβαση Σύμπραξης με την Ανώνυμη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού;».