Άμεσες ενέργειες από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Παιδείας για τη διασφάλιση του ισχύοντος καθεστώτος για την άδεια άσκησης επαγγέλματος των διπλωματούχων μηχανικών, ζήτησε ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Στην αναφορά που κατέθεσε, μεταφέρει την άποψη του ΤΕΕ/ΤΑΚ σύμφωνα με την οποία επισημαίνεται ότι το ισχύον σύστημα, που συνδέει οργανικά το πτυχίο – δίπλωμα των Πολυτεχνικών Σχολών με την άδεια άσκησης επαγγέλματος, αποτελεί θεμέλιο για την κατοχύρωση του επιστημονικού κύρους και της επαγγελματικής επάρκειας των μηχανικών. «Οι διπλωματούχοι μηχανικοί ολοκληρώνουν απαιτητικές, πενταετείς, αδιάσπαστες σπουδές υψηλού επιπέδου, οι οποίες περιλαμβάνουν πλήρη και αυστηρή αξιολόγηση από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Η κατάθεση και παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας, που παραμένει για δεκαετίες η καθιερωμένη διαδικασία, αποτελεί επαρκές και αξιόπιστο αποδεικτικό της επιστημονικής επάρκειας των αποφοίτων», επισημαίνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο.
Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία να διασφαλιστεί αταλάντευτα το ισχύον καθεστώς, που συνδέει το πτυχίο με την άδεια άσκησης επαγγέλματος, να μην προχωρήσει καμία αλλαγή στο σημερινό σύστημα εξετάσεων, καθώς και να αποφευχθούν εξελίξεις που θα οδηγούσαν σε ισοπέδωση επαγγελματικών δικαιωμάτων και σε υποβάθμιση του επαγγέλματος.