Στη θέα των αστυνομικών κατάπιε ποσότητα κοκαΐνης: Πως έγινε η σύλληψη δύο Αλβανών έπειτα από μεγάλη επιχείρηση στο Πέραμα

Οι δύο Αλβανοί ηλικίας 37 και 36 ετών που συνελήφθησαν– μεταξύ άλλων- στη διάρκεια της επιχείρησης που έγινε στο Πέραμα, προχθές το βράδυ, δεν έβαζαν γλώσσα μέσα.

Στοιχείο που δείχνει ότι το πελατολόγιό τους ήταν μεγάλο, όπως και οι παράνομες δραστηριότητές τους.

Από τις συνομιλίες τους που άκουγαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου προέκυψαν και τα ονόματα πελατών, αλλά και το όνομα του προμηθευτή των δύο Αλβανών, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, όπως και ο 53χρονος Ρεθυμνιώτης που σύμφωνα με την αστυνομία τους έδινε τις μεγάλες ποσότητες που έσπρωχναν στην πόλη αλλά και σε χωριά του Ηρακλείου.

Η σύλληψή τους δεν αποτέλεσε έκπληξη, αυτό όμως που προβλημάτισε, γι ακόμα μία φορά, ήταν ο μεγάλος αριθμός των χρηστών του συγκεκριμένου ναρκωτικού, αλλά και κάποια ονόματα που συναντούσαν για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με την αστυνομία τόσο στον 37χρονο όσο και στον 36χρονο είχαν επιβληθεί μετά από την τελευταία τους εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη περιοριστικοί όροι και συγκεκριμένα να δίνουν το «παρών» στην Υ.Α Ηρακλείου.

Οι συνομιλίες τους τις οποίες η αστυνομία άκουγε έδειξαν το πώς δρούσαν οι δύο αλλοδαποί, ενώ για τον 37χρονο είχε δοθεί και πληροφορία ότι ασχολείται και με την καλλιέργεια κάνναβης.

Με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και αφού χώριζαν την κοκαΐνη σε ποσότητες επέλεγαν περιοχές δυτικά του Ηρακλείου για να κρύψουν τα ναρκωτικά.

Αστυνομικοί που τους επιτηρούσαν διαπίστωσαν ότι τα ραντεβού με τους πελάτες δίνονταν σε αγροτικές περιοχές του Γιόφυρου, των Αθανάτων και των Γουρνών.

Σε μία περίπτωση από την παρακολούθηση προέκυψε ότι ο 37χρονος στα τέλη του προηγούμενου μήνα είχε πάει σε περιοχή των Γουρνών, νωρίς το πρωί, εκείνης της ημέρας.

Κατέβηκε από το αυτοκίνητο, έσκυψε στο πρανές του δρόμου για λίγα δευτερόλεπτα και αποχώρησε.

Όταν πήγαν να ψάξουν οι αστυνομικοί βρήκαν ανάμεσα σε χόρτα 20 συσκευασίες με κοκαΐνη, βάρους 0,4 γραμμαρίων.

Μάλιστα, το συμπέρασμα στο οποίο οδηγήθηκαν οι Αρχές είναι ότι οι δύο Αλβανοί, είχαν κάνει περισσότερες από 70 αγοραπωλησίες κοκαΐνης σε τουλάχιστον 20 χρήστες.

Η κάθε ποσότητα βάρους 0,4 ή 0,5 γραμμαρίων πωλούνταν προς 50 ευρώ.

Στις συνομιλίες μεταξύ πελατών και διακινητών χρησιμοποιούνταν οι λέξεις «μπυράκια» «λεπτά», «καφές», «ρακή»

Ο προμηθευτής

Σύμφωνα με την αστυνομία, από το «παγιδευμένο» τηλέφωνο του 37χρονου Αλβανού, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ύποπτες συνομιλίες για προμήθεια ποσοτήτων κοκαΐνης με τον 53χρονο Ρεθυμνιώτη που μένει στο Πέραμα.

Από τις μεταξύ τους συνομιλίες προκύπτει επίσης ότι στις 2 και στις 6 Ιουνίου ο 37χρονος από την Αλβανία, επισκέφθηκε το σπίτι του 37χρονου στο Πέραμα και προμηθεύτηκε ποσότητες του ναρκωτικού, τις οποίες στη συνέχεια με τον συνεργάτη και συμπατριώτη του διακινούσαν σε χρήστες.

Όταν αναλύθηκαν κάποιες συνομιλίες ανάμεσα στον 37χρονο Αλβανό και τον 53χρονο Ρεθυμνιώτη οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι σχεδιάζεται η άμεση συνάντησή τους στο Πέραμα και συγκεκριμένα στο σπίτι του δεύτερου.

Με βάση αυτά τα στοιχεία προχθές το πρωί εντοπίστηκε ο 53χρονος να βγαίνε από το σπίτι του, να φεύγει για λίγο με το αυτοκίνητό του και να επιστρέφει δέκα λεπτά μετά. Λίγη ώρα αργότερα έκανε την εμφάνισή του και ο 37χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε φτάσει από το Ηράκλειο.

Στην προσπάθειά τους να φύγουν και οι δύο από το σπίτι του 53χρονου, ακινητοποιήθηκαν από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης 61 γραμμαρίων και στον 53χρονο μετά από σωματική έρευνα βρέθηκαν 400 ευρώ. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, αλλά και στα σπίτια των γιων του, όπου βρέθηκε κυρίως οπλισμός.

Παράλληλα με την έρευνα στο Ρέθυμνο, μια άλλη ομάδα ανδρών του ΤΔΝ στο Ηράκλειο, εντόπισε στην περιοχή του Γιόφυρου τον 36χρονο άνδρα από την Αλβανία, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών κατάπιε ποσότητα κοκαΐνης, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, σύμφωνα με την αστυνομία.