Στη Νεάπολη ο 45χρονος μέχρι την ενεργοποίηση της έκδοσής του στην Αλβανία για τον φόνο

Ο ίδιος οδηγήθηκε χθες ενώπιον της εισαγγελέως Εφετών Ανατολικής Κρήτης, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. Κατά πληροφορίες φέρεται να αρνείται την αποδιδόμενη κατηγορία. Ως προς το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να έχει διαπράξει σε βάρος νεαρής στον Άγιο Νικόλαο το 2023, η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι η πράξη της ανθρωποκτονίας συνδέεται με τα πραγματικά στοιχεία του 45χρονου, ενώ το ερευνώμενο αδίκημα του βιασμού σχετίζεται με τα ψεύτικα στοιχεία με τα οποία κυκλοφορούσε τα τελευταία χρόνια. Αφορμή για τη σύλληψή του στάθηκε το γεγονός ότι οδηγούσε χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης.

Ο δικηγόρος Γιώργος Λιονάκης, ο οποίος ασχολήθηκε με την υπόθεση, δήλωσε ότι ο 45χρονος αρνείται την αποδιδόμενη ανθρωποκτονία, υποστηρίζοντας ότι η ουσία της υπόθεσης είναι εντελώς διαφορετική. «Αυτό βέβαια αφορά στην ουσία και το βάσιμο της υπόθεσης, που με βάση το άρθρο 450 παρ. 2 του ΚΠΔ εξετάζεται από το Συμβούλιο Εφετών που αποφασίζει για την έκδοση ή μη του συλληφθέντος και εκεί απαιτείται η συνδρομή του δικηγόρου του από την Αλβανία για το κατά πόσον θα εισφέρει στοιχεία ικανά που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Σε κάθε περίπτωση επικαλείται φόβο για τη ζωή του, διότι ομολογεί να έχει διαφορές με συγκεκριμένα άτομα στην Αλβανία, ώστε στην περίπτωση που “συμπέσει” κάπου με εκείνους, ακόμα και σε περιβάλλον φυλακής, κατά τον ισχυρισμό του, είναι ικανοί να τον σκοτώσουν».