Η πιάτσα στην Παναγίτσα
Η πιάτσα

Στα «κάγκελα» ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί νομού Ηρακλείου με αφορμή το γεγονός ότι ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να διαμορφωθούν πιάτσες ταξί στην Κορωναίου την Ψαρομηλίγκων και την Αρκολέοντος στην πράξη τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Την ίδια στιγμή φωτιά βάζει στο ήδη θερμό κλίμα η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να περάσει από την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής το θέμα της μεταφοράς της πιάτσας των ταξί από την Παναγίτσα στην οδό της Παρασκευοπούλου.

Πρόκειται για ένα σχεδιασμό που είναι «κόκκινο πανί» για τους ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι έχουν εκφράσει με όλους τους τρόπους την κατηγορηματική αντίθεσή τους.

Όπως είναι γνωστό, σε επίσημα έγγραφά της, η τεχνική υπηρεσία υποστηρίζει ότι η διαδικασία της μετακίνησης της πιάτσας των ταξί από την Παναγίτσα στην Παρασκευοπούλου είναι αναγκαία αφενός επειδή, όπως ισχυρίζεται στο σημείο που σήμερα βρίσκεται δεν είναι ασφαλής και αφετέρου γιατί έχει ανατεθεί μελέτη υλοποίησης κόμβων στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου, Ιερολοχιτών, Ατλαντίδος και Πατριάρχου Γρηγορίου.

Από την πλευρά του πάντως ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί ζητά να αποσυρθεί η απόφαση τονίζοντας ότι δε συντρέχει ούτε σοβαρός λόγος και ούτε υπάρχει κανένα σχέδιο για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Μασταμπά.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Λευτέρης Πετράκης με δηλώσεις του στην «Π», δεν κρύβει τη βαθιά αποστροφή του για τη συμπεριφορά που αντιμετωπίζεται ο ίδιος και ο κλάδος που εκπροσωπεί από το Δήμο Ηρακλείου και ειδικά από την Τεχνική Υπηρεσία, όχι μόνο για τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί στην Παναγίτσα αλλά και για το γεγονός ότι ειλημμένες αποφάσεις για τη δημιουργία νέας πιάτσας ταξί δεν υλοποιούνται.

Πιο συγκεκριμένα όπως εξηγεί, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διαμορφωθεί πιάτσα στην Ψαρομηλίγκων, στην Αρκολέοντος, και την Κορωναίου, δεν έχει γίνει απολύτως καμία κίνηση στην κατεύθυνση αυτή.

«Μας έχουν πετάξει από το κέντρο της πόλης» τονίζει ο κ. Πετράκης, και ο κόσμος ταλαιπωρείται, δεν εξυπηρετείται και ολόκληρη η πόλη απορυθμίζεται. Ειδικά η πιάτσα που θέλουν να μεταφέρουν αυτή τη στιγμή από την Παναγίτσα στο Μασταμπά, έχει χωροθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και δεκαετίες, ο κόσμος εξυπηρετείται άριστα και η όποια μετακίνηση συνιστά λειτουργική αποδιοργάνωση.

Ο ίδιος για το όλο θέμα επισκέφθηκε χθες τη Λότζια όπου είχε σειρά συναντήσεων και επαφών, και  η απάντηση που εισέπραξε είναι ότι για την πιάτσα στην Αρκολέοντος και την Κορωναίου δεν έχει στείλει ακόμα απάντηση η Τροχαία, πράγμα που ο κ. Πετράκης υποστηρίζει ότι δεν συμβαίνει σημειώνοντας ότι η υπηρεσία των διαβεβαιώνει ότι η θετική έγκριση της χωροθέτησης έχει ήδη σταλεί.

Αντίστοιχα φαίνεται ότι εγείρονται ζητήματα για την Ψαρομηλίγκων, για την οποία οι υπηρεσίες του Δήμου εκφράζουν τον προβληματισμό τους διότι όπως υποστηρίζουν υπάρχει ζήτημα χωροταξικό. Οι απαντήσεις αυτές έχουν προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του κ. Πετράκη ο οποίος ευθέως κάνει λόγο για εμπαιγμό του κλάδου που εκπροσωπεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που ανακαλύπτει κάθε φορά προσκόμματα για να τορπιλιστούν οι σχεδιασμοί τους οποίους αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην πράξη καταστρατηγούνται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζει ο κ.Πετράκης  ο οποίος ζητά από το Σώμα να πάρει και επίσημα θέση για όλα αυτά που γίνονται διότι αποτελούν ευθεία προσβολή σε βάρος του.