Στ. Αρναουτάκης: «Πυλώνας ανάπτυξης και προόδου για την Κρήτη το Επιμελητήριο Ηρακλείου»

«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης και προόδου για την Κρήτη, σημείο αναφοράς για τους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες του Ηρακλείου», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας την επετειακή εκδήλωση για την 100ή επέτειο από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως στη διάρκεια των χρόνων που πέρασαν και βεβαίως την τελευταία δεκαετία, το Επιμελητήριο Ηρακλείου κατοχύρωσε τη θέση του ως τεχνοκρατικός και αξιόπιστος φορέας, πρωτοστατώντας στη διαρκή προσπάθεια για την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της Κρήτης.

«Μια προσπάθεια που εντάσσεται στο ευρύ πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με όλους τους παραγωγικούς φορείς, προκειμένου να ενδυναμώσουμε το ρόλο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και να επιβεβαιώσουμε την ικανότητά της να δρα τοπικά συμβάλλοντας στην εθνική αναπτυξιακή πορεία», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, ο περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε πως από το ΕΣΠΑ της προηγούμενης περιόδου, όσο και από το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα, συνεχίζεται η ενίσχυση, σημειώνοντας ενδεικτικά πως μόνο το 2023, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Περιφέρεια Κρήτης προχώρησε σε πληρωμές έργων 72,9 εκ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα ξεπέρασαν τα 104 εκ. ευρώ.

«Ενισχύσαμε, παράλληλα, την ανάπτυξη της καινοτομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας με τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, στοχεύοντας στην καινοτόμο υγιή επιχειρηματικότητα αλλά και στη διάχυση και αξιοποίηση της γνώσης στην ιδιωτική οικονομία», επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «και τα επόμενα χρόνια το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα βάλει ξανά τη σφραγίδα για την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης».