Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Συλλήψεις θείου και ανιψιών για καταπατήσεις, εκβιασμούς και εμπρησμούς και στο βάθος… επιδοτήσεις

Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα, το παράρτημα του «ελληνικού FBI» στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης μπήκαν υποθέσεις που αφορούν εκβιασμούς, εμπρησμό, φθορές και απάτες.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα, κατά πληροφορίες πρόκειται για έναν θείο και δύο ανιψιούς του από τα Βορίζια. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο χωριό της Μεσαράς έγιναν δύο εκ των συλλήψεων, οι οποίες αφορούν αδέλφια με χαρακτηριστικό παρατσούκλι στην περιοχή ενώ οι άλλες συλλήψεις έγιναν σε περιοχή του Ρεθύμνου.

Αστυνομικές πηγές λένε ότι το μεγάλο πρόβλημα επικεντρώνεται σε μία συγκεκριμένη περιοχή στα όρια του νομού Ηρακλείου και Ρεθύμνου όπου καταγγέλλεται ότι οι συλληφθέντες έκαναν ότι ήθελαν αγνοώντας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Οι συλληφθέντες στο χωριό της Μεσαράς ακινητοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στα σπίτια τους χωρίς να προβάλλουν καμία αντίσταση.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για φθορές σε καλλιέργειες που ξεπερνούν κατά πολύ τις 200.000 ευρώ και τις οποίες προκάλεσαν σε όσους δεν υπέκυπταν στους εκβιασμούς.

Αστυνομικές πηγές μεταφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων από τους εκβιασμούς της οργάνωσης ανέρχονται σε τουλάχιστον 40 από το 2021 έως σήμερα.

Η σπείρα είχε απλώσει τα πλοκάμια της και στις ψευδείς δηλώσεις ΟΣΔΕ προκειμένου να εισπράττουν παράνομα και κοινοτικές ενισχύσεις ύψους 586.000 ευρώ την τετραετία 2021-2025.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι τρεις συλληφθέντες ασκούσαν βία ή απειλούσαν με χρήση βίας τα θύματά τους ενώ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που με τον τρόπο αυτό πήραν χωράφια που δεν τους ανήκαν φτάνοντας μέχρι και να τα δηλώνουν ως δικά τους στο Περιουσιολόγιο.

Παράλληλα έχουν γίνει άλλες τρεις συλλήψεις που αφορούν το αδίκημα της ζωοκλοπής.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι για άτομα συγκεκριμένης οικογένειας που έχουν μπει στο στόχαστρο του Οργανωμένου Εγκλήματος είχαν …μνημονευτεί από τον ίδιο το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε μια από τις επισκέψεις του στην Κρήτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για συγγενείς, θείου και ανιψιών και ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα τους μεταφέρουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση και οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε Βορίζια και Αμάρι.