Σύσκεψη εργασίας του Αλέξη Καλοκαιρινού με τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με φόντο το αεροδρόμιο

Όπως είχε προαναγγείλει, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 27/5, την πρώτη σύσκεψη εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Ταμείου Παναγιώτη Σταμπουλίδη, με μοναδικό θέμα της συζήτησης τις εξελίξεις για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στην διπλή αρμοδιότητα του Δήμου Ηρακλείου, τόσο χωροταξικά όσο και ως ιδιοκτήτη μεγάλου μέρους της έκτασης. Καθιστώντας σαφές ότι ο Δήμος θα είναι συμμέτοχος στις αποφάσεις που θα ληφθούν για τη μελλοντική χρήση – και όχι απλός συνομιλητής σε μια διαδικασία – ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε ότι βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι η ένταξη της πρότασης στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο και όχι η αποκοπή της από τον ευρύτερο σχεδιασμό.

Οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ από την πλευρά τους, άκουσαν προσεκτικά τον Δήμαρχο Ηρακλείου, επεσήμαναν ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει χωρίς τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ αναφέρθηκαν στον συντονιστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Ταμείο, έτσι ώστε τα όποια αποτελέσματα να προκύψουν χωρίς πολυετείς καθυστερήσεις.

Επόμενο βήμα μετά από την τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα ανοίγοντας έναν δίαυλο άμεσης και ουσιαστικής επικοινωνίας Δήμου Ηρακλείου – ΤΑΙΠΕΔ, είναι η πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας στην Αθήνα, τις επόμενες ημέρες.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου και η Γενική Γραμματέας Μαρία Σκραφνάκη