ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Νέος συντονιστής ο Γιώργης Πακιουφάκης

Συγκροτήθηκε σε σώμα την Τρίτη 25 Νοεμβρίου η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προέκυψε από τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Μελών του κόμματος.

Συντονιστής εκλέχτηκε ομόφωνα ο Γιώργος Πακιουφάκης, φωτογράφος/κινηματογραφιστής, επί σειρά ετών μέλος του κόμματος, με συμμετοχή από θέση ευθύνης στην επικοινωνιακή ομάδα και το γραφείο τύπου καθώς και στη θεματική δικαιωμάτων, ενώ ασχολήθηκε και με θέματα που αφορούν στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συμμετείχε στη ΝΕ και στο Συντονιστικό Όργανο στη δύσκολη περίοδο της ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης  του κόμματος μετά τον Νοέμβριο του 2024. 

Αναπληρώτρια Συντονίστρια εκλέχτηκε ομόφωνα η Καρολίνα Νίλο, οικονομολόγος / μεταφράστρια, με δράση στην Οργάνωση Μελών Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και στη θεματική Δικαιωμάτων, Κινημάτων και Κοινωνικής Πολιτικής του κόμματος.

Η ΝΕ ευχαριστεί τον απερχόμενο συντονιστή Νίκο Δρακάκη για την καθοριστική συμβολή του στην επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ηράκλειο, καθώς και για τον διακριτό του ρόλο όλα αυτά τα χρόνια της πορείας χειραφέτησης της αριστεράς και της ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια χρεοκοπημένη και διεθνώς ανυπόληπτη χώρα, όπως την είχε καταντήσει το κατεστημένο σύστημα διακυβέρνησης.

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συμβάλει εποικοδομητικά στην πορεία ανασυγκρότησης, ανασύνθεσης και ενότητας του προοδευτικού χώρου με βάση της αξίες, τις αγωνιστικές παρακαταθήκες, το ήθος και την κυβερνητική εμπειρία της αριστεράς.

Τα θέματα που απαιτούν ευρείες συμμαχίες και συναντίληψη των προοδευτικών δυνάμεων στην αντιμετώπισή τους στον τόπο μας, είναι πέρα από τη γενικότερη θεσμική αποσάθρωση, τη διαφθορά, τον παραγοντισμό, την υποχώρηση της δημοκρατίας, την εκτεταμένη ακρίβεια, τις ανισότητες και την απαξίωση των δημόσιων αγαθών, όλο το πλέγμα προτάσεων και διεκδικήσεων που αφορούν : -στα μεγάλα έργα, -στη διαχείριση του ενεργειακού χώρου, των υδάτινων πόρων, και των απορριμμάτων, -του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, – των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης και της κοινωνικής πολιτικής, – τη σχολική στέγη και την παιδεία, – την υγεία, – το περιβάλλον, – τον πολιτισμό, – την τοπική αυτοδιοίκηση και την επιχειρηματικότητα. 

Διεκδικούμε ξανά τα δημόσια αγαθά, τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα που γνωρίζουν ανελέητο πόλεμο από το καθεστώς της δεξιάς. Διεκδικούμε και προσβλέπουμε σε μια κοινωνία της αλληλεγγύης και των συλλογικών δημοκρατικών κατακτήσεων και αγαθών.

Η ανάπτυξη πρέπει να έχει οικολογικό και κοινωνικό πρόσημο για να είναι βιώσιμη και αξιοβίωτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου δεσμεύεται για ενωτικές δράσεις και προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.