“Νίκος Καζαντζάκης”: Συνελήφθησαν ο προμηθευτής και ο αγοραστής πλαστών εγγράφων
Το αεροδρόμιο Ηρακλείου ''Νίκος Καζαντζάκης''

Πιάστηκαν πριν το ταξίδι στη Νορβηγία δύο Σύριοι 24 και 25 ετών και συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, από αστυνομικούς του τμήματος αερολιμένα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 25χρονος αλλοδαπός επιχείρησε να ταξιδέψει μέσω του Αερολιμένα Ηρακλείου στην Ιταλία επιδεικνύοντας πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο Αρχών Πολωνίας.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός είχε προμηθευτεί το πλαστό έγγραφο από έτερο 24χρονο ομοεθνή του με τον οποίο είχαν ταξιδέψει την προηγούμενη μέρα από την Αθήνα στο Ηράκλειο και έναντι χρηματικού ποσού θα τον διευκόλυνε να αφιχθεί στον τελικό προορισμό του τη Νορβηγία, οπότε και οικείος του θα απέστελνε το συμφωνηθέν ποσό.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας εντοπίσθηκε στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου ο 24χρονος αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε Δελτίο Ασύλου με στοιχεία ταυτότητας του 25χρονου, το οποίο και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.