Συνάντηση την Τετάρτη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για το λατομείο στην Ανώπολη

Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων, του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Δοξαστάκη και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, με τη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Κοζυράκη, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη (11πμ)

“Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Δήμου Χερσονήσου και της Συντονιστικής Επιτροπής, με αποκλειστικό αντικείμενο την οριστική αποτροπή της λειτουργίας της μονάδας ΑΕΚΚ στην περιοχή μας.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης θα τεθούν με σαφήνεια και πληρότητα:

Αρνητικές Γνωμοδοτήσεις: Οι επίσημες τοποθετήσεις όλων των τοπικών φορέων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και της Σπηλαιολογικής Υπηρεσίας.

Περιβαλλοντικοί Κίνδυνοι: Τα σοβαρά ζητήματα υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος της περιοχής.

Ποιότητα Ζωής & Ασφάλεια: Οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων, την οδική ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη.

Ζητούμε ουσιαστικές απαντήσεις και άμεσα συγκεκριμένες ενέργειες για την ακύρωση της αδειοδότησης στον συγκεκριμένο χώρο και την πλήρη αποτροπή λειτουργίας της μονάδας.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Η τοπική κοινωνία παραμένει ενωμένη και αποφασισμένη”, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων.