Συναγερμός στα Χανιά: Μεγάλη φωτιά στο Σέλινο -Ήχησε το 112 για εκκένωση, πνέουν ισχυροί άνεμοι

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο Σελίνο.

Στο σημείο βρίσκονται 25 οχήματα της Πυροσβεστικής και περίπου 80 άτομα που συνδράμουν στην Κατάσβεση της πυρκαγιάς, συμπεριλαμβανομένων και τον πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr η φωτιά ξεκίνησε από τα Τεμένια, ενώ αμέσως έλαβε διαστάσεις. Από την Πυροσβεστική η κατάσταση χαρακτηρίζεται δύσκολη, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι .

Μήνυμα από το 112 έφτασε στα κινητά των κατοίκων που προειδοποιεί για εκκένωση προς Κάντανο.

Οι κάτοικοι από τα Τεμένια καλούνται να απομακρυνυούν προς Κάντανο, ενώ οι κάτοικοι των χωριών , Στράτοι, Ασφενδιλές Πλατανές και Αζογυρές καλούνται να απομακρυνθούν προς Παλαιοχώρα.

Λίγο αργότερα ήρθε νέο μήνυμα που προειδοποιεί όσους βρίσκονται στις Αχλαδιάκες να μετακινηθούν προς Παλαιόχωρα.