ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“Κόκκινα” δάνεια επιχειρήσεων και κυβερνητική γραφειοκρατία. Είναι οι δύο άξονες στους οποίους αναμένεται να επικεντρωθεί σήμερα στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 7.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Candia Marris, στο πλαίσιο του 4ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο. Ο πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να καταθέσει την πρότασή του για επιβίωση των υγιών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και των ελεύθερων επαγγελματιών από τα “κόκκινα” δάνεια και την κυβερνητική γραφειοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί της διαδικασίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αναμένεται να προτείνει μια συμφωνία τράπεζας και οφειλέτη, εντός της οποίας θα μπορούν να εντάσσονται και τυχόν χρέη των επιχειρηματιών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, συμπυκνώνεται σε δύο βασικά βήματα.

Οι τράπεζες να υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη  με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες. Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, το ποσοστό της διαγραφής να συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά επιχειρήσεις που βρίσκονται σε λειτουργία, υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις και ισολογισμούς χρήσης, όπως επίσης και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Από την πρόταση για ρύθμιση εξαιρούνται τα πρόστιμα που τυχόν έχουν επιβληθεί στους οφειλέτες για φοροδιαφυγή, απάτη σε βάρος του Δημοσίου ή κάποιου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να αναφέρει και πρόσθετες προτάσεις, ωστόσο θα εξειδικεύσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την επιστροφή στους πολίτες του υπερπλεονάσματος, που ήρθε ως αποτέλεσμα της φορολογίας που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναφερθεί αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίον θα μειωθεί δίκαια ο ΕΝΦΙΑ για όλους, την οικονομική ανακούφιση των μακροχρόνια άνεργων και την αποπληρωμή τμήματος των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Από τη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ

Στο μεταξύ συνεδρίαση διευρυμένης ΝΟΔΕ Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του γραμματέα – βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη,  του γενικού διευθυντή του Κόμματος κ. Νίκου Παπαθανάση, του γραμματέα Οργανωτικού κ. Στέλιου Κονταδάκη, του περιφερειάρχη Οργανωτικού Κρήτης κ. Δημήτρη Αγαπίου, του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Καλλέργου Βουλγαράκη, του αντιπροέδρου και διευθυντή της Οργάνωσης κ. Βαγγέλη Καρκανάκη καθώς και παρουσία κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών από ολόκληρο τον νομό.

«Στο πλαίσιο αυτού του Προσυνεδρίου, όλοι οι ομιλητές και φυσικά ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσουν έμφαση στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη της αειφόρου ανάπτυξης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του.

Μετά το προσυνέδριο του Ηρακλείου σειρά έχουν εκείνα της Λάρισας, στις 18 Νοεμβρίου, της Ανατολικής Αττικής, στις 23 Νοεμβρίου, και το τελευταίο, της Θεσσαλονίκης, στις 2 Δεκεμβρίου, με αποκορύφωμα των προσυνεδριακών διαδικασιών το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ, στην Αθήνα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο αρχίζει σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι, ενώ επικεντρώνεται στις θεματικές, «Βιομηχανία, εμπόριο και εξωστρέφεια», «Ψηφιακή οικονομία», «Ναυτιλία και Τουρισμός», «Νέα επιχειρηματικότητα και νεοφυείς επιχειρήσεις».

Δήλωση Κεφαλογιάννη

Δήλωση με αφορμή το 4ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο έκανε ο Μανώλης Κεφαλογιάννη.

«Μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος καλωσορίζουμε και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επανεκκίνηση της Οικονομίας και την επιχειρηματικότητα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη και προστίθεται:

«Στο Προσυνέδριο του Ηρακλείου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει τις στοχευμένες προτάσεις του κόμματος που θα δώσουν ώθηση και προοπτική στην ελληνική Οικονομία και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Προτάσεις που θα συνεισφέρουν θετικά στη βελτίωση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας που δύο χρόνια τώρα έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις ιδεοληψίες μίας αλλοπρόσαλλης κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία έχει στο κέντρο της πολιτικής της τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που δύο χρόνια τώρα κρατάνε δέσμια την οικονομική δραστηριότητα».