Συνολικά επτά άτομα συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές καθώς αναγνωρίστηκαν από τους διασωθέντες μετανάστες ως οι χειριστές των λέμβων που ξεκίνησαν από το Τομπρούκ της Λιβύης, με προορισμό την Ιεράπετρα και τους Καλούς Λιμένες.
Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 68 αλλοδαπών, από δύο λέμβους στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, στις 19/11, συνολικά πέντε αλλοδαποί (2 υπήκοοι Νότιου Σουδάν και 3 υπήκοοι Σουδάν), ηλικίας 20, 23 ,24 ,43 και 20 ετών, αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους ως οι διακινητές που τους μετέφεραν από το Τομπρούκ, έναντι χρηματικής αμοιβής και συνελήφθησαν.
Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.
Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 76 αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή 56 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα, δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Νότιου Σουδάν), ηλικίας 18 και 28 ετών, αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους ως οι διακινητές που τους μετέφεραν από το Τομπρούκ της Λιβύης, έναντι χρηματικής αμοιβής και συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με τους διασωθέντες, οι αλλοδαποί ξεκίνησαν τις βραδινές ώρες την 21/11 από περιοχή πλησίον του Τομπρούκ της Λιβύης, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά μεταξύ 12.000 με 14.000 δηναρίων Λιβύης και 200.000 Γκίνε Αιγύπτου έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Ηρακλείου.
